Het dagboek van Abigail
Boek

Het dagboek van Abigail (2020)/ Stacia Deutsch, vertaling [uit het Engels]: Marcella Rijntjes

Abigail (12) doet met haar vriendinnen Lucky en Pru mee aan de 'Vrije Vriendinnen Jamboree'. Je kunt er speldjes winnen met je paard, maar het liefst winnen ze de trofee. Maar dan staat kleine broertje Knip op het punt alles te verpesten. Deels in dagboekvorm geschreven. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Abigail (12) doet met haar vriendinnen Lucky en Pru mee aan de 'Vrije Vriendinnen Jamboree', een drie dagen durend feest met allemaal Vrije Vriendinnen-troepen uit het hele land. Ze kunnen insignes verdienen en de hoofdprijs is de Hongerford Hart-trofee, die te winnen is door de troep die de meeste stemmen krijgt van de andere troepen. Abigail wil niets liever dan dat zij als Miradero-troep de trofee winnen. Maar helaas verloopt niet alles op rolletjes omdat Abigails broertje Knip de meiden graag wil helpen om te winnen, maar dat op een oneerlijke manier doet door alle wedstrijden te verpesten. Gebaseerd op de Netflix serie 'Spirit: samen vrij'. Vlot lezend verhaal dat deels in dagboekvorm en deels in hoofdstukken is geschreven en bij paardenliefhebbers zeker in de smaak valt. Het verhaal is qua spanning goed opgebouwd. Ondanks dat de afloop voorspelbaar is, blijf je als lezer geboeid door alle gebeurtenissen. Korte hoofdstukken; ruime bladspiegel. Afwijkende typografie wanneer in dagboekvorm wordt geschreven. Geen illustraties. In dezelfde opzet verschenen o.a. 'Het dagboek van Pru' en 'Het dagboek van Lucky' (2019). Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247697 | 119 pagina's

Titel Het dagboek van Abigail
Uniforme titel DreamWorks Spirit samen vrij Spirit samen vrij
Auteur Stacia Deutsch
Instelling /DreamWorks
Secundaire auteur Marcella Rijntjes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Mechelen : Baeckens Books NV, 2020 - Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle
Overige gegevens 119 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: DreamWorks Spirit samen vrij - Op omslag: Netflix, een Netflix original-serie - Vertaling van: Abigail's diary. - New York : Little, Brown and Company, (c)2018
ISBN 9789059247697
PPN 426411250
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord Paardrijden ; Wedstrijden ; Dagboeken
Taal Nederlands