Dat is niet mijn dinosaurus ...
Boek

Dat is niet mijn dinosaurus ... zijn lijf is te zacht ([2020])/ tekst: Fiona Watt, illustraties: Rachel Wells ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Een muisje is op zoek naar zijn dinosaurus. Maar de ene dino heeft een te zacht lijf, van een volgende is de staart te pluizig en van een andere zijn de hoorns te ruw. Waar is toch zijn dino? Vierkant hardkartonnen prentenboek met clichématige kleurenillustraties en voelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

In dit voelboekje voor jonge peuters is een muisje op zoek naar zijn lievelingsdinosaurus. Tussen de zes verschillende dino's is één favoriet: die met de zachte stekels! De andere dino's hebben achtereenvolgens: een te zacht lijf (de dino op het omslag), een te pluizige staart, te geribbelde (hier hobbelig genoemd) tanden, te gladde vinnen of een te ruwe hoorn. Door gaatjes en uitsparingen in de dikke hardkartonnen bladzijden kan je de textuur voelen. De omschrijvingen zullen nog weinig bekend zijn bij de jonge doelgroep. De eenvoudige tekeningen zijn felgekleurd en opgezet in stevige zwarte lijenen, met vrij weinig details. Aardig maar niet bijzonder prentenboekje, stevig, vierkant uitgevoerd met afgeronde hoeken en gladde bladzijden, die goed blijven openliggen. Samen kijken, voelen en benoemen. In dezelfde uitvoering verscheen eerder 'Dit is niet mijn zeemeermin'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474974462

Titel Dat is niet mijn dinosaurus ... : zijn lijf is te zacht
Uniforme titel Usborne voelboekjes
Auteur Fiona Watt
Secundaire auteur Rachel Wells ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2020]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Usborne voelboekjes - Vertaling van: That's not my dinosaur ... - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2020. - (Usborne touchy-feely books). - Oorspronkelijke uitgave: (c)2002 - Oorspronkelijke titel met vertaling van Marjan Faddegon-Doets: Is dat mijn dinosaurus? - Londeb : Usborne, (c)2002. - (Zo voelt dat!)
ISBN 9781474974462
PPN 42465976X
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Voelboeken
Taal Nederlands