Tigers are not afraid
DVD

Tigers are not afraid (2020)/ directed by Issa López

Als haar moeder door een drugsbende is vermoord, wil de tienjarige Estrella bij een groep straatkinderen horen, maar om lid van de groep te worden moet ze eerst een gangster doden.

Aanwezigheid

Recensie

Mexicaanse misdaadfilm (2017), geschreven en geregisseerd door Issa López die ook het scenario schreef. De moeder van de tienjarige Estrella (Paola Lara) is slachtoffer geworden van de drugsoorlog in een Mexicaanse stad. Estrella wil nu bij een groepje straatkinderen horen, maar om lid te kunnen worden van de groep, moet ze eerst een gangster doden. Dat brengt hen allen in groot gevaar. Beoordeling IMDb: 7,0. Arjan Welles (Filmtotaal 28-8-'19): 'Deze bizarre combinatie van horror, fantasy, drama en sociaal realisme is op papier imposant maar pakt wat wankel uit' (3 sterren). Coen van Zwol (NRC 27-8-'19): 'kleine, trieste episode uit de drugsoorlog door de ogen van straatkinderen die graag tijgers zouden zijn om deze stadsjungle van achteloos geweld te overleven (...) unieke, nogal meedogenloze bekoring: tegelijk warm, grauw en sinister' (4 sterren). Kevin Toma (Volkskrant 28-8-'19): 'klein en grimmig meesterwerk (...) compromisloze film over kinderen en bendegeweld (...) een film die je beduusd en verslagen achterlaat' (4 sterren). Wouter de Boer (Cinemagazine 29-8-'19): 'Estrella's wereld is fascinerend en meeslepend, en zo ook deze film (...) prachtige cinematografie (...) sfeervolle soundtrack (...) een schitterend duister sprookje' (5 sterren).

Specificaties

Spaans | 5051083153164

Titel Tigers are not afraid
Uniforme titel Vuelven
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Issa López ; Paola Lara ; Juan Ramón López
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Source1 Media, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder anderen: Paola Lara, Juan Ramón López, Nery Arredondo. - Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Mexico : Filmadora Nacional, (c)2017
ISBN 5051083153164
PPN 427502802
Genre sociale roman - science-fiction
Thematrefwoord Mexico ; Straatkinderen ; Misdadigers
Taal Spaans