Kruimeltje en de strijd om de goudmijn
DVD

Kruimeltje en de strijd om de goudmijn ([2020])/ regie Diede in 't Veld

Kruimeltje woont nu met zijn rijke ouders in een mooie villa, maar hij mist de drukte van de grote stad en het straatleven. Op een dag besluit hij weg te lopen, met zijn trouwe hond Moor. Al snel komt hij in gevaarlijke avonturen terecht, samen met Anna die hem gevolgd is. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kruimeltje (Viggo Neijs) is herenigd met zijn ouders en woont nu in een villa op het platteland, die zijn vader Harry Volker kocht met het goud dat hij in Amerika vond. Hij mist echter het leven in de stad en loopt weg, samen met zijn trouwe hond Moor. Anna, het nichtje van de huishoudster, volgt hem en met z'n drieën beleven ze spannende avonturen, met een belangrijke rol voor Harry's oude vijand Lefty (Victor Löw). Het vervolg op de film 'Kruimeltje' (1999) is geregisseerd door Diede in 't Veld (VRijland; Spangas). Rick Engelkes is producent en herneemt zijn rol als de vader van Kruimeltje, Christine Linneweever schreef het verhaal en het bijbehorende filmboek*. De recensenten geven 2-3 sterren. André Waardenburg (NRC 4-2-'20): '(...) Het levert een verhaal op dat nog maar vrij weinig met Kruimeltje te maken heeft. Het is eerder een Hollandse western (...) De toon is vooral kluchtig (...)'. Ronald Rovers (Trouw 6-2-'20) vindt de dialogen en het acteren matig, maar prijst het 'westernsausje' en de achtervolgingsscènes. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8713045250478

Titel Kruimeltje en de strijd om de goudmijn
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Diede in 't Veld ; Viggo Neijs ; Sabijn Dunnewijk ; Victor Löw ; Christine Linneweever
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 78 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Viggo Neijs, Sabijn Dunnewijk, Victor Löw, Horace Cohen. - Nederlands gesproken, Engels ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Christine Linneweever - Videoversie van de film: Nederland : REP Film, (c)2019
ISBN 8713045250478
PPN 427502527
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Weglopen ; Ontvoeringen ; Kattenkwaad ; Stadsleven
Taal Nederlands