Zambezia
DVD

Zambezia ([2019])/ directed by Wayne Thornley

De avontuurlijke jonge valk Kai gaat op zoek naar Zambezia, de verborgen vogelstad. De jonge zebra Koemba is het buitenbeentje van de kudde omdat hij enkele strepen op zijn vacht mist. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Box met twee Zuid-Afrikaanse animatiefilms. In 'Zambezia' (2012) van Wayne Thornley hoort de jonge, avontuurlijke valk Kai over de verborgen vogelstad Zambezia en wil daar dolgraag naar toe. Zijn strenge, bezorgde vader is er tegen maar Kai gaat toch en sluit zich aan bij de 'gevleugelde luchtmacht' die Zambezia moet beschermen tegen maraboes en leguanen die eieren stelen. Zo vindt Kai zijn identiteit en wordt uiteindelijk ook nog herenigd met zijn vader. 'Koemba' (2013) van Anthony Silverston gaat over de jonge zebra Koemba, die het buitenbeentje van de kudde is omdat hij op zijn achterlijf geen strepen heeft. Wanneer er een grote droogte heerst, geven de anderen Koemba daarvan de schuld. Hij gaat op zoek naar een magische waterput om water voor de kudde te vinden en hoopt daar ook zijn strepen te krijgen. Het is een gevaarlijke reis, met nieuwe vrienden en vijanden. Het verhaal is gesitueerd in de Karoo, een halfwoestijn in Zuid-Afrika. Beide films zijn kleurrijk en avontuurlijk, maar de verhalen niet zo origineel. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels | 8713045250461

Titel Zambezia
Uniforme titel Koemba Koemba: de zebra die zijn strepen kwijt is
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Wayne Thornley ; Anthony Silverston ; Samuel L. Jackson ; Abigail Breslin
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (ongeveer 83, 85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs: Samuel L. Jackson, Abigail Breslin. - Engels, Vlaams of Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversies van de animatiefilms: Zuid-Afrika, 2012, 2013
ISBN 8713045250461
PPN 427506883
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Zebra's (dier) ; Jezelf zijn
Taal Engels