Verbannen
Boek

Verbannen ([2020])/ James Swallow, vertaald uit het Engels door Henk Moerdijk

Ex-MI6 agent Marc Dane vermoedt dat een Servische bende een atoomwapen heeft, maar krijgt alleen tegenwerking van zijn superieuren bij Europol.

Aanwezigheid

Recensie

Marc Dane is een ex-MI6 agent en werkt nu voor Europol in Split aan de opsporing van radioactief materiaal. Hij vermoedt dat de bende van twee Servische broers een kleine atoombom in handen heeft gekregen. Van zijn superieuren krijgt hij alleen tegenwerking en dus gaat hij zijn eigen gang om de bom in handen te krijgen. Een wrede Somalische krijgsheer neemt het object over van de Serviërs en denkt zo zijn macht te kunnen uitbreiden. Marc wordt ontslagen na een mislukte politie-inval en zoekt zijn toevlucht bij Rubicon, een privéonderneming die strijdt tegen terrorisme (zie 'Nomade'*, het eerste deel met Marc Dane). Een vlot leesbare en behoorlijk spannende thriller die vanaf het moment dat Marc voor Rubicon gaat werken iets teveel teruggrijpt op wat er in 'Nomade' gebeurd is. De schrijver is goed in het scheppen van een dreigende sfeer en in het karakteriseren van vooral de slechteriken. Overigens ontkomt haast geen enkele actiethriller aan de nodige clichés. En ook over het bestaan van machtige organisaties als Rubicon en zijn slechte tegenhanger moet de lezer niet te sceptisch zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789044358667 | 493 pagina's

Titel Verbannen
Auteur James Swallow
Secundaire auteur Henk Moerdijk
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2020]
Overige gegevens 493 pagina's - 23 cm
Annotatie The House of Books is een imprint van Overamstel uitgevers bv - Vertaling van: Exile. - London : Zaffre Publishing, 2017
ISBN 9789044358667
PPN 427022940
Genre thriller
Taal Nederlands