De laatste lezing
Boek

De laatste lezing hoe het verder moet met Israël (2020)/ Amos Oz, uit het Hebreeuws vertaald door Hilde Pach ; uitgegeven door Fania Oz-Salzberger en Daniël Oz

Lezing door de Israelische auteur over het conflict tussen Israel en de Palestijnen, waarin hij pleit voor een tweestatenoplossing.

Aanwezigheid

Recensie

In juni 2018 gaf de bekende Israëlische auteur Amos Oz (4 mei 1939-28 december 2018) zijn laatste lezing aan de universiteit van Tel Aviv, waarin hij zijn ideeën over het conflict tussen Israël en de Palestijnen nog eenmaal op aansprekende wijze ontvouwt. Hij is altijd een voorstander van een tweestatenoplossing geweest, maar beseft goed dat het voor de betrokkenen geen gemakkelijke weg zal zijn om deze te realiseren. Hij staat stil bij een verschijnsel dat hij 'reconstritis' noemt, de ziekte om het verleden te willen reconstrueren in het heden. Als voorbeeld noemt hij een Palestijn die wil terugkeren naar het huis van zijn familie in Lifta. Hij was er zelf nooit geweest, Amos Oz wel. Maar het is onmogelijk om het leven van vroeger te 'reconstrueren'. De tijden zijn veranderd. Het zionisme loopt ook gevaar aan 'reconstritis' te gaan lijden wanneer men droomt over het herstel van het Bijbelse Israël. Boeiende lezing, uitstekend vertaald door Hilde Pach en door haar van aantekeningen voorzien. Iedereen die in het Midden-Oosten is geïnteresseerd, zou van deze lezing kennis moeten nemen.

Specificaties

Nederlands | 9789403186405 | 59 pagina's

Titel De laatste lezing : hoe het verder moet met Israël
Auteur Amos Oz
Secundaire auteur Hilde Pach ; Fania Oz-Salzberger
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2020
Overige gegevens 59 pagina's - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Kolbachesjbon od lo nigmar. - Keter Books, (c)2019
ISBN 9789403186405
PPN 425871266
Rubriekscode Israël 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Palestijnse kwestie; Opstellen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Palestijnse kwestie