Millie gaat op ballet
Boek

Millie gaat op ballet ([2020])/ Swapna Reddy, met illustraties van Binny Talib ; vertaald [uit het Engels] door Inge Bergh

Millie (6) is heel blij: ze mag eindelijk op balletles! Maar het is erg moeilijk en de andere meisjes doen onaardig. Dan krijgt Millie hulp van de balletkonijntjes. En gelukkig blijken er ook aardige meisjes in de les te zijn. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Millie (6) is door het dolle heen, want ze mag eindelijk op balletles. Maar na haar eerste les twijfelt ze of ze dit wel kan en leuk vindt. Ze wist niet dat ballet zo moeilijk zou zijn en wordt tijdens de les uitgelachen door de andere kinderen. Als Millie de balletkonijntjes ontmoet, die zich schuilhouden op het podium, krijgt ze weer wat meer zelfvertrouwen. De balletkonijntjes helpen Millie met oefenen en laten haar inzien dat ze gewoon wat meer tijd nodig heeft. Als een van de meisjes, Samira, naar Millie toekomt en vraagt of ze haar balletpartner wil zijn, leeft Millie weer helemaal op. Eerste deel uit de serie 'Balletkonijntjes', een vlot geschreven verhaal over balletles, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Aantrekkelijk vormgegeven met korte hoofdstukken, ruime bladspiegel en sfeervolle illustraties in kleur. Voor jonge kinderen die van ballet houden of op ballet gaan zeker een aanrader. Met voorin een introductie van de Balletkonijntjes; achterin worden de balletposities uitgelegd. Negen hoofdstukken, geen inhoudsopgave. Aantrekkelijk omslag met glitters op de tutu. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247918 | 109 pagina's

Titel Millie gaat op ballet
Auteur Swapna Reddy
Secundaire auteur Binny Talib ; Inge Bergh
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens, [2020]
Overige gegevens 109 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: The new class. - Oxford University Press, (c)2020. - (Ballet bunnies)
ISBN 9789059247918
PPN 428205895
Genre sport
Thematrefwoord Ballet ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Balletkonijntjes
Boek

Balletkonijntjes (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Swapna Reddy