Vakantiebrieven
Boek

Vakantiebrieven (2020)/ Stacia Deutsch, vertaling [uit het Engels]: Marcella Rijntjes

Lucky (ca. 12) en haar vriendinnen Pru en Abigail kunnen hun voorjaarsvakantie niet samen doorbrengen. Alle drie beleven ze van alles. Gebaseerd op de animatieserie. Deels in briefvorm geschreven. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is voorjaarsvakantie! Maar in plaats van dat de drie ongeveer 12-jarige vriendinnen Lucky, Abigail en Pru samen avonturen beleven, gaan ze nu ieder hun eigen weg. Lucky gaat met haar vader en stiefmoeder naar Destiny Falls en denkt de hele week dat ze daar naartoe moet verhuizen. Abigail logeert bij een heel chic nichtje en de arme Pru moet een kinderrodeo organiseren en alles loopt in de soep. Of toch niet? Alles gaat anders maar na de vakantie hebben ze alle drie heel veel te vertellen op school. Een leuk meidenboek over drie BFF's, die de waarde van echte vriendschap ontdekken, soms uit een hele onverwachte hoek. Ze leren dat ze niet op het uiterlijk af moeten gaan, maar moeten kijken hoe iemand echt is. Vlotte taal en gevarieerd lettertype. De brieven die de meiden elkaar schrijven, staan in een ander lettertype dan de lopende tekst, wat het prettig leesbaar maakt; ook zijn ze voorzien van decoratieve randen en kleine silhouettekeningen. Het verhaal is gebaseerd op de Dreamworks animatieserie 'Spirit: samen vrij' en speelt eind 19e eeuw in het pioniersstadje Miradero, Texas. In dezelfde opzet verschenen eerder drie afzonderlijke 'dagboeken' van de vriendinnen, o.a. 'Het dagboek van Abigal'* (2020). Voor meiden vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248076 | 119 pagina's

Titel Vakantiebrieven
Uniforme titel DreamWorks Spirit samen vrij Spirit samen vrij
Auteur Stacia Deutsch
Instelling /DreamWorks
Secundaire auteur Marcella Rijntjes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Mechelen : Baeckens Kids, 2020
Overige gegevens 119 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: DreamWorks Spirit samen vrij - Op omslag: Netflix, een Netflix original-serie - Vertaling van: Pals forever. - New York : Little, Brown and Company, (c)2019
ISBN 9789059248076
PPN 428205127
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Vriendschap ; Vakanties
Taal Nederlands