Een zomer lang geleden
Boek

Een zomer lang geleden ([2020])/ Fiona Valpy, vertaling [uit het Engels]: Titia Ram

Ella is zeventien als ze in 1938 voor het eerst van Edinburgh naar Frankrijk gaat en daar een Franse man ontmoet, maar de plannen die zij samen maken, worden verwoest door de Tweede Wereldoorlog.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal speelt in Frankrijk (Ile de Ré, 1938) en Schotland (Edinburgh, 2014). De zeventienjarige Ella gaat in 1938 op vakantie bij vrienden op het Franse eiland. Ze ontmoet de tweeling Caroline en de artistieke Christophe. Er is direct een klik met hem en het jaar daarop gaat ze weer naar het eiland. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en moet ze terug, maar in plaats daarvan gaan zij en Christophe in het Franse verzet, maar raken elkaar kwijt. Als Ella in 2014 het verpleeghuis zit, vraagt ze haar kleindochter Kendra haar levensgeschiedenis op te schrijven aan de hand van fotoboeken en brieven. Ze spreekt de tekst in op cassettes. Ook om haar dochter Rhonda te laten weten waarom ze de keuze heeft gemaakt tussen haar grote liefde en haar latere echtgenoot. Op deze manier geeft het Kendra ook inzicht in haar eigen gezinsproblemen. Ontroerende geschiedenis over een grote liefde tegen de achtergrond van de oorlog. Ook de verantwoordelijkheden die je trouw blijft als het leven nooit meer hetzelfde is. Bloemrijke taal en mooie natuurbeschrijvingen. De emotie komt binnen. Goede vertaling.

Specificaties

Nederlands | 9789022590348 | 319 pagina's

Titel Een zomer lang geleden
Auteur Fiona Valpy
Secundaire auteur Titia Ram
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2020]
Overige gegevens 319 pagina's - 22 cm
Annotatie In de aanloop van de Tweede Wereldoorlog verandert Ella's leven volledig als ze een zomer lang verblijft op een Frans eiland - Vertaling van: Sea of memories. - Seattle : Lake Union Publishing, (c)2018
ISBN 9789022590348
PPN 425881261
Genre romantische verhalen - historische roman
Taal Nederlands