De oorsprong van taal
Boek

De oorsprong van taal waar, wanneer en waarom de mens begon met praten ([2020])/ Sverker Johansson, vertaling uit het Zweeds door Lucy Pijttersen en Marit Kramer

Populairwetenschappelijke bespreking van allerlei onderwerpen uit het taalkundig onderzoek naar de oorsprong en geschiedenis van taal.

Aanwezigheid

Recensie

Het populairwetenschappelijke boek 'De oorsprong van taal' (vertaling: Lucy Pijttersen en Marit Kramer) is geschreven door de Zweedse natuurkundige en linguïst Sverker Johansson. Hij heeft onder andere onderzoek gedaan voor EVOLANG, een belangrijke internationale onderzoeksgroep op gebied van de oorsprong en evolutie van taal. De ondertitel van het boek luidt 'Waar, wanneer en waarom de mens begon met praten' en vat de inhoud samen. Het boek is opgebouwd uit drie delen, Deel 1 - over taal, Deel 2 - over de oorsprong en Deel 3 - over de oorsprong van taal. Een breed scala aan onderwerpen uit taalkundig onderzoek wordt in ongeveer vierhonderd bladzijden besproken. Communicatie bij dieren, het bestaan van een oertaal, Darwins theorie van natuurlijk selectie: alles is verbonden met de geschiedenis van taal. Johansson vertelt op enthousiaste wijze over zijn vakgebied en wisselt lastige taalkundige begrippen af met aansprekende voorbeelden en verduidelijkende illustraties, kaarten en grafieken. De inhoudsopgave en het register maken het boek ook goed geschikt als naslagwerk. Goed toegankelijk voor beginnende vakgenoten en geïnteresseerde leken.

Specificaties

Nederlands | 9789029094030 | 415 pagina's

Titel De oorsprong van taal : waar, wanneer en waarom de mens begon met praten
Auteur Sverker Johansson
Secundaire auteur Lucy Pijttersen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, [2020]
Overige gegevens 415 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: P°a spaning efter spr°akets ursprung. - (c)2019
ISBN 9789029094030
PPN 424412721
Rubriekscode 802
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taalwetenschap
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Taalwetenschap