Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Nieuwe vrienden!
Boek

Nieuwe vrienden! (2020)/ geschreven door Jimmy Gownley & illustraties Jay P. Fosgitt, vertaling [uit het Engels]: Bianca Franzen ; hoofdredactie: Joan Lommen ; projectredactie: Simone Ruitenbeek ; redactie: Mariëlle Heemskerk, Jana van de Hoek, Jetty Koster (chef) ; technische bewerking: Gidy Blom ; aan deze editie werkten mee: Else Pool

Donald Duck mag naar de coole Doink-school. Daar gaan alleen rijke en slimme kinderen naartoe. Donald krijgt een beurs omdat hij kampioen Ladoe is. Maar wat is Ladoe eigenlijk? En lukt het Donald om de boerderij van zijn oma te redden? Verhaal met veel tekeningen en korte stripjes in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer de oma van Donald Duck haar boerderij kwijt raakt, wil Donald niets liever dan naar de nieuwe DOINK school. Maar daar kunnen alleen hele rijke of hele slimme kinderen heen. Als hij een beurs aangeboden krijgt zodat hij gratis naar de school mag, neemt hij dat gelijk aan. Alleen, die beurs krijgt hij omdat hij kampioen Ladoe is. Maar wat is Ladoe eigenlijk? En lukt het hem op school te blijven? Leuk verhaal, gebonden en met het formaat van een leesboek, over Donald en andere bekende Disney-figuren die als kind elkaar op school leren kennen. Een speels leesboek waarin tekst afgewisseld wordt met kleurrijke illustraties, ballonstripjes en waarin met lettertypes, lettergrootte en kleur gespeeld wordt. Al is Donald de 'loser', en lijkt alles alleen maar erger te worden, de alwetende verteller van het verhaal verzekert ons al aan het begin dat het goed zal komen. Ieder karakter heeft zijn eigen kleur tekst. De verteller bemoeit zich met het verhaal en voegt zo humor toe. Eerste deel uit een vrolijke nieuwe reeks. Vol bekende Disney karakters, humor en leuke illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463054782 | 212 pagina's

Titel Nieuwe vrienden!
Auteur Jay P. Fosgitt
Instelling /Disney Enterprises
Secundaire auteur Jimmy Gownley ; Bianca Franzen ; Joan Lommen ; Gidy Blom ; Else Pool
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Hoofddorp : een uitgave van DPG Media Magazines B.V., 2020 - Utrecht : distributie voor Nederland: Aldipress BV
Overige gegevens 212 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)2020 Disney
ISBN 9789463054782
PPN 425124878
Genre schoolverhaal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Club Donald Duck
Boek

Club Donald Duck de (on)wijze avonturen van een pechvogel (2020-...)

vol. 1
Uitgeleend