Jojo Rabbit
DVD

Jojo Rabbit ([2020])/ directed by Taika Waititi

Tijdens WO II komt het naieve patriottisme van een Duits jongetje dat als enige kameraad zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler heeft, onder druk te staan door een Joods meisje dat als onderduikster op zolder woont.

Aanwezigheid

Recensie

Controversiële satirische oorlogsfilm (2019), script en regie van Taika Waititi (What we do in the shadows) naar de roman 'Caging Skies' van Christine Leunens. Met Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie (Leave no trace), Scarlett Johansson (Marriage story, Under the skin, Ghost in the shell) en Taika Waititi. Een jongen wordt tijdens WO II in Duitsland opgevoed door zijn alleenstaande moeder en heeft maar één kameraad: zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Zijn naïeve patriottisme komt onder druk te staan door een Joods meisje dat als onderduikster op zolder woont. Beoordeling IMDb: 7,9. Bart van der Put (Parool 2-1-'20): 'WW2-komedie Jojo Rabbit is een krampachtige miskleun (...) Het boek is geen provocerende komedie en dat is Waititi's film aanvankelijk wel.' Berend Jan Bockting (Volkskrant 1-1-'20): 'Waititi laat zijn publiek (...) schrikken van het eigen gelach. Maar wie niet lacht ziet een maker die te veel wil en zijn hand overspeelt' (3 sterren). Coen van Zwol (NRC 31-12-'19): 'Door volwassen ogen schiet 'Jojo Rabbit' tekort als tragikomedie over een tienjarige nazi met Adolf Hitler als fantasievriendje. Als jeugdfilm is hij prima'sca aut l (4 sterren). Belinda van de Graaf (Trouw 2-1-'20): 'Meer dan een satire op de nazicultuur is het een statement tegen haat' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 8717418569266

Titel Jojo Rabbit
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Taika Waititi ; Roman Griffin Davis ; Thomasin McKenzie ; Christine Leunens
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 1 uur, 44 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Taika Waititi, Rebel Wilson. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in 3 talen, ondertiteld in 5 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek 'Caging skies' van Christine Leunens - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Defender Films, (c)2019
ISBN 8717418569266
PPN 427508762
Genre humoristische roman - oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Nationaalsocialisme
Taal Engels