De verpleegkundige
Boek

De verpleegkundige (2020)/ Liesbet Slegers

Wat zijn de taken van een verpleegkundige in het ziekenhuis? Met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrij groot informatief prentenboek over het beroep en de werkzaamheden van een verpleegkundige. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de functie, speciale kleding, benodigdheden voor de functie zoals thermometers en injectiespuiten, verschillende diensten en taken in een ziekenhuis en de relatie tussen verpleging en arts. Op de twee laatste bladzijden is kort aandacht voor verschillende specialisaties. De beschrijvende tekst - geschreven op het niveau van jonge kinderen met af en toe wat dialoog - is op de linkerpagina afgedrukt. Daarboven staat een kleinere vierkante illustratie (met soms een benaming) in dezelfde techniek als de paginagrote illustratie op de rechterbladzijde, dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache. De gestileerde tekeningen, met bolle gezichten, waarbij de expressie wordt weergegeven met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel geheel. In dezelfde opzet verschenen al veel meer uitgaven over allerlei beroepen. Gezien het grote formaat ook goed te gebruiken in groepsverband, bv. op school. Stevige en inhoudelijk sympathieke (ongewijzige her)uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044816570

Titel De verpleegkundige
Auteur Liesbet Slegers
Instelling /NVKVV ; /Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen
Type materiaal Boek
Editie Vijfde, herziene druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2020
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met NVKVV en Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen (RZ Tienen). - Omslag vermeldt: Clavis informatief - Oorspronkelijke titel: De verpleegster. - Hasselt ; Amsterdam : Clavis, 2011
ISBN 9789044816570
PPN 42653767X
Rubriekscode 613.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verpleegkundigen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Verpleegkundigen