Wonderwel
Boek

Wonderwel welkom in het huis van de toekomst (april 2020)/ Marlie Hollands en Hans Wilschut, illustraties Rianne van Duin ; redactie Marjolijn Hovius

Welke weg legt een filmpje op je mobiel af, hoeveel energie kost dat en hoe werkt een zonnepaneel? Ontdek hoe het zit met de techniek achter alledaagse voozieningen als de elektriciteit, drinkwater, voedsel en internet. En ook hoe de toekomst eruitziet als we van het gas af moeten en water schaars wordt. Met opdrachten en, ook schematische, kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek TECHNIEK HOLL

Recensie

Lees en leer super veel over drinkwater, riolering, elektriciteit, voedsel, aardgas, afval en internet, en ook nog op erg leuke wijze! Al in de inleiding worden de basiskennis gepeild met vragen als 'Weet jij waar water uit de kraan vandaan komt?' en 'Hoe werkt een zonnepaneel'. Hierna komt elk thema in zo'n vijf dubbele pagina's aan bod. Bij elk thema volgt na een inleiding, een kleurrijke spread met informatieblokken, 'WonderWelWeetjes', feiten en verhelderende, getekende (soms schematische) kleurenillustraties. Op twee vervolgpagina's staan in een soort collage interviews, geschiedenisweetjes in een krantenartikel, opdrachten ('zoek-het-uit!'), feiten, cijfers en internetlinks. Bovendien geeft de 'Alwetoloog' antwoord op een aantal prikkelende, bijpassende vragen. Afgesloten wordt met testjes en een interessant interview met iemand die vertelt over zijn/haar beroep. In het nawoord trekt de auteur enkele conclusies en roept kinderen op o.a. kritisch te blijven. Erg leerzame en zeer uitnodigende geactualiseerde en uitgebreide heruitgave over de techniek achter alledaagse voorzieningen in huis en hoe die eruitzien in de toekomst. Voor o.a. school en thuis, vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082038125 | 83 pagina's

Titel Wonderwel : welkom in het huis van de toekomst
Auteur Marlie Hollands
Secundaire auteur Hans Wilschut ; Rianne van Duin ; Marjolijn Hovius
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Wonderwel Projecten, april 2020
Overige gegevens 83 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Wonderwel Projecten, 2013
ISBN 9789082038125
PPN 425847802
Rubriekscode 640.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Techniek ; Drinkwater ; Rioleringen ; Elektriciteit ; Voeding ; Aardgas ; Afvalstoffen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Techniek