Richard Jewell
DVD

Richard Jewell ([2020])/ directed by Clint Eastwood

Tijdens de Olympische Spelen in Atlanta in juli 1996 ontploft een spijkerbom. Dankzij het kordate optreden van bewaker Richard Jewell valt er maar één dode. De naieve Jewell past echter in het profiel van de 'lone bomber' en wordt slachtoffer van publiek, media en FBI.

Aanwezigheid

Recensie

Biografisch drama van Clint Eastwood (The mule; The 15:17 to Paris) met in de hoofdrol Paul Walter Hauser (I Tonya). Tijdens de Olympische Spelen in Atlanta in juli 1996 ontploft een spijkerbom. Dankzij het kordate optreden van bewaker Richard Jewell valt er maar één dode. De naïeve Jewell die graag politieagent had willen worden, is een paar dagen een held, maar dan onthult een krant dat hij ook verdachte is van de FBI omdat hij in het profiel van de 'lone bomber' past en wordt hij slachtoffer van publiek, media en FBI. Advocaat Watson Bryant (Sam Rockwell), een oude bekende van Jewell, probeert zijn naam te zuiveren. De recensenten geven 2-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Ondanks bizarre details komt deze kritiek op risicoprofilering en de macht van instanties niet tot zijn recht door de voorspelbare afwikkeling en de flegmatieke antiheld in de hoofdrol.' Coen van Zwol (NRC 3-3-'20): '(...) Richard Jewell is solide Eastwood: een sterk verhaal in klassiek no-nonsense stijl. (...) overtuigt als anatomie van een mediahype en als portret van een held die de pech heeft meer te overtuigen als schurk. (...)' Kathy Bates kreeg een nominatie voor Golden Globe en Oscar voor haar rol als de moeder van Jewell.

Specificaties

Engels | 5051888250983

Titel Richard Jewell
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Clint Eastwood ; Paul Walter Hauser ; Sam Rockwell ; Kathy Bates
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Bros. Home Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (125 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans of Italiaans, ondertiteld in 5 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Appian Way, (c)2019 - Bevat extra: The real story of Richard Jewell
ISBN 5051888250983
PPN 427503205
Genre biografie
Thematrefwoord Bomaanslagen ; Vooroordelen
Taal Engels