Kapitein Sabeltand en de magische diamant
DVD

Kapitein Sabeltand en de magische diamant ([2020])/ regie: Rasmus A. Sivertsen, Marit Moum Aune

Kapitein Sabeltand denkt dat scheepsjongen Pinkie een magische diamant heeft. Kunnen Pinkie, Veronica en Marco de diamant redden? Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Noorse animatiefilm (2019), gebaseerd op het in Noorwegen beroemde personage kapitein Sabeltand, een schepping van acteur-schrijver-zanger Terje Formoe. Het verhaal speelt ergens in de Caraïben. Sabeltand is een piraat met een sabel, pruik, grote snor en bleek gezicht. Hij heeft verhalen gehoord over een magische diamant die bij volle maan elke wens van de eigenaar vervult. Sabeltand denkt dat zijn vroegere scheepsjongen Pinkie en diens vriendinnetje Veronica weten waar de diamant is en neemt hen gevangen. De diamant is echter gestolen van de tovenaar Maga Kahn door Marco, die sprekend op weesjongen Pinkie lijkt. Pinkie, Veronica en Marco reizen samen naar het eiland van Maga Kahn en beleven spannende avonturen in de jungle met Sabeltand, Maga Kahn en zijn apenleger. Er zijn ook verschillende speelfilms gemaakt over kapitein Sabeltand, onder meer 'Kapitein Sabeltand en de schat van Lama Rama' (2014)*. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 4013549111645

Titel Kapitein Sabeltand en de magische diamant
Uniforme titel Kaptein Sabeltann og jakten p°a den magiske diamant
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rasmus A. Sivertsen ; Marit Moum Aune
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (79 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands of Engels gesproken, ondertiteld in het Nederlands - Videoversie van de animatiefilm: Noorwegen : Qvisten Animation, (c)2019 - Oorspronkelijke titel: Kaptein Sabeltann og jakten p°a den magiske diamant
ISBN 4013549111645
PPN 427508452
Genre avonturenroman
Thematrefwoord verborgen schatten ; Zeerovers
Taal Nederlands