Minuscule 2
DVD

Minuscule 2 het tropische avontuur ([2020])/ un film de Thomas Szabo et Hélène Giraud

Een jong lieveheersbeestje komt per ongeluk terecht in een doos die verstuurd wordt naar een tropisch eiland. Zijn vader reist hem achterna, samen met een bevriende zwarte mier en een spin. Lukt het ze om veilig terug te keren? Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Franse animatiefilm, het vervolg op 'Minuscule en de dierenvallei' (2013) en de tv-serie 'Minuscule' (2006-2012), opnieuw door Thomas Szabo en Helene Giraud. Alle personages zijn geanimeerde dieren en (enkele) mensen in een echt landschap. Terwijl de mieren in de kruidenierswinkel druk bezig zijn met het verzamelen van hun wintervoorraad belandt een jong lieveheersbeestje per ongeluk in een doos die verstuurd wordt naar het tropische eiland Guadeloupe. Zijn vader reist hem achterna, samen met een bevriende zwarte mier en een spin. Lukt het ze om veilig terug te keren? De recensenten geven 3-4 sterren. Ronald Rovers (Trouw 13-2-'20): '(...) echt grappig (...) Gesproken wordt er niet, maar des te belangrijker en komischer zijn de geluiden. (...) anderhalf uur is te lang is voor dit insectendrama. (...)' André Waardenburg (NRC 11-2-'20): '(...) Het fraaie resultaat is niet alleen adembenemend, maar ook grappig en ontroerend. (...) Tijdens hun reizen wisselen spanning en humor elkaar af. (...)' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

8718868087706

Titel Minuscule 2 : het tropische avontuur
Uniforme titel Het tropische avontuur Minuscule - Les mandibules du bout du monde
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thomas Szabo ; Hélène Giraud
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In the Air, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Geen dialogen - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk : Futurikon Films, (c)2018 - Vervolg op: Minuscule en de mierenvallei - Oorspronkelijke titel: Minuscule 2 : les mandibules du bout du monde
ISBN 8718868087706
PPN 427512360
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Insecten