Terug naar Fandom
Boek

Terug naar Fandom ([2020])/ Anna Day, vertaald [uit het Engels] door Tineke Funhoff

Violet (18, ik-persoon) denkt haar broertje Nate, die nog altijd in coma ligt, te kunnen redden door hem op te halen uit het alternatieve universum van haar lievelingsboek De Galgendans. Intussen probeert haar vriendin Alice (afwisselend ik-persoon) in de echte wereld te voorkomen dat een schrijver onbewust slachtoffers blijft maken in De Galgenwereld. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Een jaar nadat Violet (18, ik-persoon) en haar vriendinnen zijn teruggekeerd uit het universum van hun lievelingsboek De Galgendans, ligt Violets broertje Nate nog altijd in coma. Violet is ervan overtuigd dat hij voortleeft in dat alternatieve universum en heeft daarom een vervolgdeel geschreven waarin Nate in elk geval dáár een prettig leven leidt. Als haar ouders aankondigen dat ze Nate binnenkort van de beademing af zullen halen, ziet ze geen andere oplossing dan terug te keren naar de Galgendans in de hoop hem daa weg te kunnen halen. Deze verhaallijn wordt afgewisseld met die van vriendin Alice (tevens ik-persoon), die in de echte wereld een fanfic-schrijver probeert te pakken te krijgen die zonder dat hij het weet slachtoffers maakt in de Galgendans-wereld met zijn schrijfsels. Het levert een wat warrig en geconstrueerd plot op, waarbij de echte en de Galgendans-wereld elkaar over en weer beïnvloeden. Het verhaal kent veel vaart en heeft enkele verrassende wendingen die aansporen tot verder lezen. Uitsluitend te lezen als vervolg op het eerder verschenen 'Fandom'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024581658 | 317 pagina's

Titel Terug naar Fandom
Uniforme titel Andom
Auteur Anna Day
Secundaire auteur Tineke Funhoff
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Luitingh Sijthoff, [2020]
Overige gegevens 317 pagina's - 21 cm
Annotatie Op rug: Dit is cosplay next level! - Vertaling van: The Fandom Rising. - Frome, Somerset, UK : The Chicken House, (c)2019 - Vervolg op: Fandom
ISBN 9789024581658
PPN 425848205
Genre science-fiction
Thematrefwoord Dystopieën ; Fans (persoon)
Taal Nederlands