Stick Dog
Boek

Stick Dog (juli 2020)/ Tom Watson, vertaald [uit het Engels] Maren Mostert ; illustraties: Ethan Long

Tom tekent en schrijft een verhaal over Stick Dog. Helaas is Tom erg slecht in tekenen, daarom tekent hij alle honden met rechte lijnen. Stick Dog gaat met zijn hondenvrienden op jacht naar de allerlekkerste hamburger. Want honden hebben altijd honger. Met veel grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tom schrijft en tekent in zijn schrift een verhaal over hond Stick Dog en zijn vier hondenvrienden die dol zijn op eten. Als een familie hamburgers bakt gaat het vijftal op weg om die heerlijkheid te veroveren en op te peuzelen. De meest bizarre ideeën worden geopperd om de familie af te leiden: van een klif springen, de mensen bijten, een theaterstuk opvoeren als Superhond of de auto stelen van het gezin. Dan oppert Stick Dog zijn plan. Onderweg moet ook nog afgerekend worden met een eekhoorn en is teckel Karen vermist. Eerste deel van een nieuwe serie die graag gelezen en bekeken zal worden door liefhebbers van maffe slapstickachtige verhalen in graphic novel-stijl, met stripachtige tekeningen en tekst in een duidelijke schreefloze letter, gedrukt op gelijnd papier. Alle ingrediënten voor een succesvolle reeks zijn aanwezig. De vergelijking met series als 'Dogman' van Dav Pilkey en 'Max Modderman' van Matt Stanton ligt voor de hand. De uit het Engels overgenomen titel refereert aan de tekenwijze van de 'hoofdhond' uit het verhaal. De simplistische illustraties in zwart-wit - Tom verontschuldigt zich voor zijn gebrekkige tekenstijl, waardoor hij alle honden met rechte lijnen tekent - versterken het humoristische effect. Lezen en lachen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402705751 | 189 pagina's

Titel Stick Dog
Auteur Tom Watson
Secundaire auteur Maren Mostert ; Ethan Long
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, juli 2020
Overige gegevens 189 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Een heel goed verhaal met best slechte tekeningen - Vertaling van: Stick Dog. - New York : Harper, 2013. - (Stick Dog ; 1)
ISBN 9789402705751
PPN 425880168
Genre avonturenroman - dierenleven - humoristische roman
Thematrefwoord Honden ; Eten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stick Dog
Boek

Stick Dog (2020-...)

vol. 1
Uitgeleend
Tom Watson