Hell City
Boek

Hell City final stop (maart 2020)/ Joanne Carlton, redactie: Chinouk Thijssen, Iris ten Broek ; illustraties: Thomas Philip Acid

Allie (19) wordt wakker in een brandende kamer in Hell City, een stad waar afgrijselijke monsters de baas zijn. Ze herinnert zich haar eigen dood, want ze was toch overleden? Steeds opnieuw gaat ze de strijd aan met de monsters, tot ze gered wordt door een hond en alles verandert. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Allie (19) bevindt zich in een donkere, brandende kamer en weet niet of ze leeft of dood is. Ze herinnert zich heel goed hoe het is om dood te gaan, want dat heeft ze immers net ervaren. Of niet? Het kost ruim twintig pagina's voor Allie de kamer verlaat. Dan begint een absurd, maar fantasievol avontuur waarin zij zich terugvindt in Hell City, gedomineerd door allerlei monsters. En iedere keer opnieuw sterft ze op gruwelijke wijze, om vervolgens - een dag later - weer in die ene kamer wakker te worden, zonder veel herinneringen aan wat er gebeurd is. Tot op de derde dag een hond haar redt van wederom een gruwelijke dood, iets waardoor de hele wereld verandert. Vanaf de eerste zinnen krijgt de lezer het gevoel dat er goed geleend is bij Hollywoodfilms en populaire youngadultboeken. Ook het spannende omslag, met foto van de heldin met bijl, lijkt net een filmposter. Jonge lezers kunnen gechoqueerd zijn door het soms heftige taalgebruik (scheldwoorden, grove taal) en vele grafische moordscènes. Alhoewel het eerst vooral om het afslachten van monsters lijkt te gaan, blijkt later dat er wel degelijk een diepere laag is - al is de vraag of er genoeg lezers geboeid blijven om deze te ontdekken. Ruime lay-out, geïllustreerd met paginagrote zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463967235 | 147 pagina's

Titel Hell City : final stop
Auteur Joanne Carlton
Secundaire auteur Chinouk Thijssen ; Thomas Philip Acid
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Sint-Amands] : Hamley Books, maart 2020
Overige gegevens 147 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
ISBN 9789463967235
PPN 42639285X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Monsters ; Overleven ; Dood
Taal Nederlands