Energie doe-boek beter-bij-je-zelf
Boek

Energie doe-boek beter-bij-je-zelf voor (hooggevoelige) kinderen en hun ouders ([2020])/ idee en tekst: Hanneke Bouma, illustraties Erna Westrup

Tim en Yasmine hebben extra voelsprieten, die hen wat gevoeliger maken. Zo kunnen ze o.a. de gevoelens van anderen overnemen. Via verhalen, visualisaties en oefeningen bieden zij hulp aan hooggevoelige kinderen. Met veel (invul)opdrachten en stripachtige kleurenillustraties. Voor opvoeders met kinderen van ca. 5 t/m 12 jaar.

Recensie

Met oefeningen, visualisaties en verhalen wil de schrijfster hulp bieden aan hooggevoelige kinderen. Het doel van het boek is het kind bewust maken van zijn of haar gevoelens en energie(veld) en het kind te leren hoe hij of zij beter bij zichzelf kan blijven. Hoewel het is geschreven voor kinderen tussen de vijf en de tien jaar, zijn de oefeningen geschikt voor alle leeftijden. De lezer wordt voorgesteld aan de personages Tim en Yasmine, die de functie hebben om theorie en oefeningen te verduidelijken. Er wordt uitleg gegeven over gevoelens en energie. Fysieke oefeningen (zoals het wegblazen van een gevoel of het tekenen van een lemniscaat) worden afgewisseld met visualisaties (bijvoorbeeld hulp vragen van een krachtdier of jezelf in een gouden ei voorstellen). In het laatste hoofdstuk, bedoeld voor ouders of begeleiders, worden de principes van de oefeningen uitgelegd. Door de vrolijke en kleurrijke vormgeving en het speelse gebruik van veel stripachtige kleurenillustraties is het een aantrekkelijk werkboek. De oefeningen zijn diepgaand en begeleiding van een volwassene is zeker wenselijk. Voor opvoeders met kinderen van ca. 5 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088402012 | 216 pagina's

Titel Energie doe-boek beter-bij-je-zelf : voor (hooggevoelige) kinderen en hun ouders
Uniforme titel Energie doe-boek
Auteur Hanneke Bouma
Secundaire auteur Erna Westrup
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk : Panta Rhei, [2020]
Overige gegevens 216 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Omslagtitel: Energie doe-boek - Met literatuuropgave
ISBN 9789088402012
PPN 426566742
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sensitiviteit
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Sensitiviteit