Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
1+1=11
Boek

1+1=11 over de zin en onzin van onderwijsvernieuwing (april 2020)/ Tjip de Jong, redactie Vertaal- en redactiebureau Am Rhein, Van Duuren Management

Tjip de Jong legt in deze bundeling van zijn onderwijsblogs uit NRC Handelsblad de onderwijsvernieuwingen langs een kritische no-nonsense meetlat. Dit doet hij met oog voor de dagelijkse praktijk en met grappige, confronterende voorbeelden. De QR-codes bij iedere column geven nog meer informatie en verwijzen naar relevante podcasts en filmpjes op YouTube. - Bron: UitgeversinformatieKritische columns over innovaties in met name het primair en voortgezet onderwijs.

Recensie

Een bundeling van onderwijsblogs en artikelen die de auteur schreef voor NRC Handelsblad. In de blogs wordt ingegaan op onderwijsontwikkelingen, modes (waan van de dag) en management-waterhoofdprocessen in het Nederlandse, met name primair en secundair onderwijs. De stukken zijn opiniërend van aard, slaan soms de spijker op de kop, trappen regelmatig een open deur in, spreken elkaar inhoudelijk soms tegen, bezitten echter ook elementen om over na te denken en - voor onderwijsprofessionals - aanzetten om de eigen onderwijspraktijk weer eens tegen het licht te houden. De hoofdstukken zijn vlot leesbaar en verwijzen via een QR-code naar meer informatie, podcasts en filmpjes op YouTube. De auteur heeft tal van publicaties op zijn naam staan, is ook zelf niet wars van enig modedenken en schudt de boel met plezier op vanaf de adviserende en observerende zijlijn. Uitgave voor de liefhebbers. Lichtvoetig, nuchter serieus, met handreikingen voor een haalbare onderwijspraktijk. Inhoudelijk is de praktijk van een aantal thema's nu door de coronacrisis ingehaald. De auteur (1980) is zelfstandig organisatieadviseur en onderzoeker.

Specificaties

Nederlands | 9789462961517 | 120 pagina's

Titel 1+1=11 : over de zin en onzin van onderwijsvernieuwing
Auteur Tjip de Jong
Instelling /Vertaal- en Redactiebureau Am Rhein, Zwolle
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Culemborg] : AnderZ, april 2020
Overige gegevens 120 pagina's - 21 cm
ISBN 9789462961517
PPN 425227723
Rubriekscode 450.45
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onderwijsvernieuwing
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Onderwijs-vernieuwing