A beautiful day in the neighborhood
DVD

A beautiful day in the neighborhood ([2020])/ directed by Marielle Heller

Een cynische en verbitterde journalist krijgt opdracht een artikel te schrijven over Fred Rogers, de vriendelijke en altijd goed gehumeurde presentator van het kinderprogramma 'Mister Rogers' Neighborhood'.

Aanwezigheid

Recensie

Biografisch drama van Marielle Heller (Can you ever forgive me?; The diary of a teenage girl) met Tom Hanks (The green mile; The Post) en Matthew Rhys (The Americans). Het verhaal is gebaseerd op een episode uit het leven van Fred Rogers (1928-2003) die van 1968 tot 2001 het kinderprogramma 'Mister Rogers' Neighborhood' presenteerde, een vriendelijk en rustig televisieprogramma voor kleuters over sociaal-maatschappelijke thema's. De cynische en verbitterde journalist Lloyd Vogel (Rhys) krijgt opdracht een tijdschriftartikel te schrijven over Rogers in een serie over helden. Vogel is eerst zeer wantrouwend tegenover Rogers' vriendelijkheid en altijd goede humeur, maar langzaam laat hij zijn cynisme vallen. De recensenten geven 3-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 6-5-'20): '(...) Heller kukelt soms over het randje van klef met haar warme pleidooi voor empathie, maar - godsámme - het werkt.' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Braverik Hanks is perfect gecast als de kindervriend en brengt hem overtuigend tot leven. De film is onvermijdelijk sentimenteel, maar ook origineel en genuanceerd verteld. Al zal hij wellicht vooral indruk maken op kijkers die met Rogers zijn opgegroeid.' Hanks was genomineerd voor de Oscar, de Golden Globe en de BAFTA voor Beste bijrol.

Specificaties

Engels | 8712609634662

Titel A beautiful day in the neighborhood
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Marielle Heller ; Tom Hanks ; Matthew Rhys
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Duits of Frans, ondertiteld in 6 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Big Beach, (c)2020 - Bevat ook onder andere: De mensen die een buurt maken: de making of ; Grote dromen, kleine gebouwen ; Regisseurscommentaar
ISBN 8712609634662
PPN 427587360
Genre biografie
Thematrefwoord Vriendschap ; Televisieprogramma's
Taal Engels