The call of the wild
DVD

The call of the wild ([2020])/ directed by Chris Sanders

De hond Buck wordt ontvoerd en meegenomen als sledehond op een zoektocht naar goud in Canada. Blijft hij bij de mensen of kiest hij voor een leven als wolf? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De eerste speelfilm van animatieregisseur Chris Sanders (Hoe tem je een draak; Lilo & Stitch) is een nieuwe bewerking van het boek van Jack London uit 1903. De hoofdrollen worden gespeeld door bekende namen, zoals Harrison Ford, Omar Sy, Karen Gillan en Cara Gee. Hoofdpersoon is hond Buck, een kruising van een sint-bernard en een collie. Rond 1900 leidt hij een heerlijk leventje in Californië, maar hij wordt gestolen en naar Yukon (noordwest Canada) gebracht waar vanwege de goudkoorts veel behoefte is aan sterke sledehonden. Buck krijgt verschillende eigenaars en wordt soms slecht behandeld, tot hij terechtkomt bij de zachtaardige avonturier John Thornton (Ford). Blijft hij bij de mensen of kiest hij voor een leven als wolf? De recensenten geven 2-3 sterren. Alle honden zijn met de computer geanimeerd, wat soms ervaren wordt als 'te menselijk'. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Aanzienlijk minder gewelddadig dan het origineel en enkele, mogelijk aanstootgevende passages werden weggelaten, maar wat overblijft is een vlot verteld en fraai vormgegeven film voor de jeugd. (...)' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418569297

Titel The call of the wild
Uniforme titel Het wilde avontuur
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chris Sanders ; Harrison Ford ; Omar Sy ; Jack London
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 96 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder anderen: Harrison Ford, Omar Sy, Cara Gee. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in 3 talen waaronder Nederlands, ondertiteld in 4 talen waaronder Nederlands. - Gebaseerd op de gelijknamige roman van Jack London - Videoversie van de film: Verenigde Staten : 3 Arts Entertainment, (c)2020
ISBN 8717418569297
PPN 427512549
Genre dierenleven - avonturenroman
Thematrefwoord Honden ; Wolven ; Canada ; Overleven
Taal Engels