Onward
DVD

Onward ([2020])/ directed by Dan Scanlon

De elfenbroers Ian (16) en Barley (19) erven de toverstaf van hun overleden vader. Lukt het ze hun vader terug te toveren? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse, digitale animatiefilm (2020), geschreven en geregisseerd door Dan Scanlon (was betrokken bij de productie van Incredibles 2). De elfenbroers Ian (16) en Barley (19) wonen in een magische buitenwijk. Hun moeder geeft hen de toverstaf van hun overleden vader waarna ze een bijzondere en avontuurlijke ontdekkingsreis maken, op zoek naar antwoord op de vraag of er nog enige vorm van magie over is in de buitenwereld. Beoordeling IMDb: 7,5. Kidsweek (7-3-'20): 'Ondanks dat Onward over het missen van een familielid gaat, is dit zeker geen verdrietige film. (...) spannend avontuur (...) gouden duo.' Coen van Zwol (3-3-'19): 'een subtopper in de catalogus van Pixar (...) een spectaculair, inventief, vaak grappig avontuur geworteld in een herkenbare gezinsdynamiek' (4 sterren). Floortje Smit (Volkskrant 4-3-'20): 'niet de beste Pixar-film, maar de visuele grapjes zijn een feest (...) een uitgesproken stoere film, met monsters en zwaarden en vuurspuwende leeuwen en Hells Angels-achtige elfjes, maar hoe langer hoe meer schemert de zachtaardige boodschap door (...) over de bijzondere band tussen twee broers' (4 sterren). Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418569402

Titel Onward
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dan Scanlon ; Chris Pratt ; Tom Holland
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Walt Disney Studios Home Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (1 uur, 38 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Chris Pratt, Tom Holland, Octavia Spencer. - Engels, Nederlands, Vlaams of Frans gesproken, ondertiteld in het Nederlands, Engels of Frans - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Pixar Animation Studios, (c)2020
ISBN 8717418569402
PPN 42758728X
Genre sprookjes - avonturenroman
Thematrefwoord Elfen ; Broers ; Magie
Taal Engels