Pizzamaffia
Boek

Pizzamaffia in makkelijke taal ([2020])/ Khalid Boudou, bewerking in eenvoudig Nederlands: Rose Heliczer ; redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren

Brahim (16, ik-persoon) en zijn neef Haas werken vaak in de pizzeria van hun ouders. Door een ruzie stappen Brahims oom en neef op en beginnen een eigen pizzeria. Er barst een ware pizza-oorlog los. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Pizzeria Novara lijkt goed te draaien. Brahim (16, ik-persoon) werkt er met zijn oom en zijn neef. Zijn vader houdt het overzicht maar merkt dat er minder geld binnenkomt. Hij verdenkt zijn broer Faris van diefstal. De ruzie loopt hoog op, Faris vertrekt en begint een eigen pizzeria. Dat is de start voor een verschrikkelijke pizzaoorlog. Dit leuke en spannende verhaal dat oorspronkelijk in 2007 is verschenen, is in dit boekje in makkelijke taal omgezet en gericht op jonge, minder sterke lezers. De zinnen zijn kort en er worden weinig moeilijke woorden gebruikt. Het originele verhaal wordt in grote lijnen gevolgd met hier en daar aanpassingen. Soms is dat jammer omdat de sfeer uit het oorspronkelijke boek daardoor niet goed overkomt. De spanning die door de schrijver langzaam wordt opgebouwd is nu veel minder aanwezig. Ook de proloog is vergeleken met het origineel onaantrekkelijker. Ibrahim wil in het oorspronkelijke verhaal piloot worden, een belangrijk onderdeel van het boek. Helaas is dat niet opgenomen in deze navertelling. Desondanks is de inhoud veelal overeind gebleven. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086965205 | 104 pagina's

Titel Pizzamaffia : in makkelijke taal
Auteur Khalid Boudou
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Rose Heliczer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2020]
Overige gegevens 104 pagina's - 21 cm
Annotatie ISSN van de reeks: 2352-7463 - Bewerking van oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Moon, 2007
ISBN 9789086965205
PPN 426465865
Thematrefwoord Ruzies ; Familierelaties ; Jaloezie ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leeslicht
Boek

Leeslicht lezen in gewone taal (2007-...)

vol.
Uitgeleend