Wilde bijen parade
Boek

Wilde bijen parade alles wat je over bijen wilde weten ([2020])/ Laura Surentu & Marieke van Middelkoop, illustraties aan deze uitgave werkten 40 verschillende illustratore mee ; bureauredactie: Immeke Krabbe

Wist je dat zandbijen experts zijn in graven? En koekoeksbijen hun eitje in het nest van een andere bij leggen? Lees van alles over soorten bijen, hoe ze leven en hun rol bij de bestuiving. En wat je zelf kunt doen! Met doetips en grote kleurrijke illustraties van 40 tekenaars. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat zandbijen experts zijn in graven? En koekoeksbijen hun eitje in het nest van een andere bij leggen? In deze mooi verzorgde uitgave spelen honingbijen, wilde bijen en hommels de hoofdrol. Hun leven begint altijd als wit eitje, maar de leefwijze verschilt per soort. Sommige bijen leven in een volk (sociale bijen) en hebben een koningin die eitjes legt en werksters die de larven verzorgen. Andere doen alles in hun eentje (solitaire bijen) en de eitjes ontwikkelen zich tot pop in een afgesloten broedcel met voedsel (bijenbroodje). Het handzame boek staat vol weetjes over hoe bijen leven, wat zij eten, hun vlieggedrag, paringsgewoonten en hun belangrijke rol als bestuivers. Helaas gaat de bijenpopulatie ernstig achteruit door het gebruik van bestrijdingsmiddelen, luchtvervuiling en gebrek aan biodiversiteit. Er zijn tips en doe-opdrachten om bijen te helpen door een 'eetbare' tuin, een bijenhotel en drinkplaatsen te maken. De kleurrijke afbeeldingen zijn verzorgd door veertig illustratoren en heel divers. Met woordenlijst, verwijzingen naar boeken en websites. Inclusief bloemzaadjes. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050117395 | 85 pagina's

Titel Wilde bijen parade : alles wat je over bijen wilde weten
Auteur Laura Surentu
Secundaire auteur Marieke van Middelkoop ; Immeke Krabbe
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2020]
Overige gegevens 85 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm - 1 zakje bloemenzaadjes
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789050117395
PPN 424078341
Rubriekscode 597.81
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Bijen