Groene zeeschildpadden
Boek

Groene zeeschildpadden ([2020])/ Nancy Dickmann, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; redactie: Monica Terpstra

Groene zeeschildpadden zwemmen in warme delen van de oceanen. Helaas zijn er steeds minder van. Lees hoe deze groene schildpadden leven en waardoor ze worden bedreigd. Met veel kleurenfoto's en een doe-opdracht. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame, vierkante uitgave, deel uit de reeks 'Dieren in gevaar!'*, met de focus op groene zeeschildpadden. In woord en beeld komt de informatie tot de lezer. Er is eerst aandacht voor vragen als wat zijn zeeschildpadden, hoe ziet hun leefgebied eruit en welke reis maken de vrouwtjes om eieren te leggen. Na de algemene kennismaking volgt informatie over de vijanden van deze dieren. Natuurlijke vijanden als krabben, vogels en haaien - met als grootste vijand de mens die op ze vist (en verwerkt tot soep, handtassen, kammen) en zorgt voor veel plastic in de oceanen. Gelukkig zijn er rangers die extra goed opletten en organisaties die een handje helpen! De tekst is kernachtig, met hier en daar vetgedrukte woorden die achterin toegelicht worden. Om voor te lezen, samen te lezen en zelf te lezen (gevorderd, voortgezet leesniveau vereist). Grote realistische kleurenfoto's nodigen uit tot kijken en lezen, ondersteunen de tekst en brengen een stukje van de andere kant van de wereld dichterbij. Met een kleine doe-het-zelf-opdracht, enkele verwijzingen en een eenvoudig register. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere zwakke lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416207 | 24 pagina's

Titel Groene zeeschildpadden
Auteur Nancy Dickmann
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Green sea turtles. - Brown Bear Books Ltd., (c)2019. - (Animals in danger)
ISBN 9789463416207
PPN 424858398
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeeschildpadden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Schildpadden

Relaties/Serie

Dieren in gevaar!
Boek

Dieren in gevaar! (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Nancy Dickmann