Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Op zoek naar Tom bij de Romeinen
Boek

Op zoek naar Tom bij de Romeinen ([2020])/ Fatti Burke, vertaling [uit het Engels]: Astrid Staartjes

Tom gaat terug in de tijd en bezoekt het oude Romeinse Rijk. Hij ziet onder meer het Forum (een marktplein), het cirus, aquaduct en het Colosseum, waar gladiatoren met elkaar vechten. Vrij groot prentenboek met kleurenillustraties waarop veel te zien is en grappige zoekopdrachten. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Toms oma is archeoloog en heeft een tweeduizend jaar oude munt uit de Romeinse Tijd gevonden. Als Tom deze even mag vasthouden, maakt hij een tijdreis en bezoekt indrukwekkende bouwwerken, die deel uitmaakten van de oude Romeinse cultuur. Hij bezoekt o.a. een oud marktplein, een Romeins legerkamp, het Pantheon, een beeldhouwwerkplaats, een badhuis, een aquaduct, een Romeinse villa en het Colosseum. In dertien hoofdstukken van steeds een dubbele pagina volgt de lezer het fictieve tijdreisverhaal van Tom op gedetailleerde kleurenillustraties in vogelview. Daarnaast geven blokjes tekst in erg kleine letter informatie over het onderwerp dat door Tom bezocht wordt. In de tekst vetgedrukte woorden staan in de verklarende woordenlijst achter in het boek. Elk hoofdstuk bevat vijf zoekopdrachten naast vier steeds terugkerende zoekopdrachten (het zoeken van Tom, kat Toby, Oma en een adelaar). Met register en oplossingen van de zoekopdrachten. In dezelfde opzet verscheen 'Op zoek naar Tom in het Oude Egypte'* (2020). Door de combinatie van fictie, non-fictie en zoekboek een aantrekkelijk interactief informatief prentenboek voor kinderen van 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492899972 | 40 pagina's

Titel Op zoek naar Tom bij de Romeinen
Auteur Fatti Burke
Instelling /Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Secundaire auteur Astrid Staartjes
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, [2020]
Overige gegevens 40 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Dit boek is uitgegeven in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden Leiden - Met register - Vertaling van: Find Tom in time: ancient Rome. - London : Nosy Crow Limited, (c)2020
ISBN 9789492899972
PPN 425871444
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Romeinse oudheid; Zoekboeken
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Oudheid