Oud genoeg om de aarde te redden
Boek

Oud genoeg om de aarde te redden (2020)/ tekst door Loll Kirby, illustraties door Adeline Lirius ; voorwoord door Anna Tylor ; vertaald [uit het Engels] door Joukje Akveld

Ontmoet twaalf kinderen uit de hele wereld die in actie komen tegen klimaatverandering. Lees hoe o.a. een meisje uit India strijdt tegen luchtvervuiling rond haar school. En de Duitse Felix kinderen inspireert om bomen te planten. Met tips wat je zelf kunt doen. Met pagingrote kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit informatieve prentenboek vertellen twaalf wereldkinderenkinderen over hun project waarmee zij dan wel niet 'de aarde redden', maar voor een stukje wel degelijk verbeteren. Voor het verhaal van elk kind is een spread beschikbaar die geheel gevuld is met een kleurenillustratie, met daarin een inleidende tekst en zo'n vijf korte bijschriften van een of twee zinnen: zo wil Brooklyn Wright (VS) zwerfafval terugdringen; Vincent Depaire (Frankrijk, 11 jaar) biologisch voedsel verbouwen en grootschalige landbouw tegengaan en Shalise Leesfield (Australië, ouder dan 11) zorgdragen voor een schone oceaan door afval op het strand op te ruimen. Oorspronkelijk Engelstalig (2020), vertaald in toegankelijk Nederlands. Kleurrijke uitgave met behalve een grote lijn ook details en aansprekende illustraties en dito omslagillustratie. Een boek vol sterke initiatieven van kinderen, die bij hun actie klasgenoten, ouders, familie, vrienden mobiliseren. Elk initiatief is van inspirerende context voorzien en aan het eind van het boek verbonden met mogelijke acties en initiatieven van geïnteresseerde lezers. Als volwassenen zich nou eens bij deze kinderen zouden aansluiten? Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789047628224

Titel Oud genoeg om de aarde te redden
Auteur Loll Kirby
Secundaire auteur Adeline Lirius ; Anna Taylor ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2020
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Old enough to save the planet. - London : Magic Cat Publishing, (c)2020
ISBN 9789047628224
PPN 428213227
Rubriekscode 614.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Milieu ; Klimaatveranderingen ; Milieuverontreiniging
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Milieu