Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De goddelozen
Boek

De goddelozen ([2020])/ Margaret Owen, vertaald [uit het Engels] door Tine Poesen

De Kraaienkaste, de laagste in Sabor, dreigt ten onder te gaan als de meedogenloze heksenkoningin Rhusana na de dood van haar man het land gaat regeren. Fie (16), leider van de Kraaien, hielp prins Jasimir ontsnappen. Ze hoopt dat hij zijn eed, dat hij de Kraaien zou beschermen, zal nakomen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Niet-zelfstandig te lezen vervolg op 'De Genadigen'*, waarin prins Jasimir en zijn lijfwacht Tavin door de Kraaien, onder leiding van de 16-jarige Fie, geholpen werden op hun vlucht uit het paleis. Jasimir deed de eed, dat hij de Kraaienkaste (de laagste kaste in de maatschappij) zal beschermen, als hij eenmaal op de troon van Sabor zit. Dan sterft plots de koning en begint zijn meedogenloze echtgenote Rhusana haar jacht op de troon. Jasimir wordt gevangen gezet. Tavin lijkt geïndoctrineerd door Rhusana. Alle Kraaien moeten onderduiken en het land dreigt verwoest te worden door de pest. Fie, inmiddels leider van de Kraaienkaste, komt met bondgenoten in actie door binnen de paleismuren Rhusana's plannen te saboteren. In het verhaal spelen middeleeuwse elementen een rol, zoals kastelen, de pest en vuurbakens. Het kastensysteem is prima uitgewerkt. Problemen uit onze huidige maatschappij (racisme, discriminatie) zijn subtiel verweven. Boeiende personages en een sympathieke stoere hoofdpersoon. Prachtig vlot leesbaar fantasyverhaal, boordevol actie, magie en romantiek. Op de schutbladen een fraai getekende landkaart in zwart-wit van Sabor. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463490818 | 408 pagina's

Titel De goddelozen
Auteur Margaret Owen
Secundaire auteur Tine Poesen
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2020]
Overige gegevens 408 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Henry Holt and Company, 2020 - Vervolg op: De genadigen. - Utrecht : Blossom Books, (c)2019
ISBN 9789463490818
PPN 425092631
Genre science-fiction
Thematrefwoord Klassenverschillen ; Pest ; Verraad ; Magie
Taal Nederlands