Hoe maak je een vogel
Boek

Hoe maak je een vogel ([2020])/ Meg McKinlay & Matt Ottley, vertaling [uit het Engels] Edward van de Vendel

Een meisje neemt de tijd om alles te verzamelen wat nodig is om een prachtige vogel te maken. Allereerst honderden holle botjes, natuurlijk veren en ook een sterk hart. Hoe kan ze zorgen dat de vogel zich vult met dromen en bij haar weg kan vliegen? Prentenboek met dromerige kleurenillustraties en poetische tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jong creatief meisje zit op de zolderkamer van haar fantasiehuis, en bedenkt hoe ze een vogel moet maken. Hiervoor heeft ze heel veel zeer kleine en vooral holle botjes nodig. Nadat ze deze botjes in de vorm van een vogel heeft gelegd, moeten er veren op komen. Dan moet de vogel nog scherpe ogen krijgen, en stevige snavel en sterke klauwtjes. Uiteindelijk blaast het meisje de vogel leven in, door het een snel kloppend hartje te geven. Het raam van de zolderkamer gaat open, en de vogel wordt op de vensterbank gezet. De geknutselde vogel verandert hier in een prachtige echte vogel en vliegt weg. Dromerig prentenboekverhaal met een vleugje magie, gemaakt door een Australisch duo. De prachtige geschilderde illustraties over telkens een dubbele pagina stralen heel veel rust en ruimte uit, vooral door de mooie wolkenluchten. Ze verbeelden heel goed dat speciale gevoel, als een creatie is geworden zoals die bedoeld was. Met korte poëtische tekst op rustige delen van de prenten. Prachtig spiritueel prentenboek over de kracht van verbeelding, voor een selecte groep ontvankelijke kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002270857

Titel Hoe maak je een vogel
Auteur Meg McKinlay
Secundaire auteur Matt Ottley ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tekst: Meg McKinlay, illustraties: Matt Ottley - Vertaling van: How to make a birds. - Newton : Walker Books Australia Pty Ltd, (c)2020
ISBN 9789002270857
PPN 42991055X
Thematrefwoord Vogels ; Creativiteit ; Leven ; Fantasie ; Afscheid
Taal Nederlands