Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ssst, de draak slaapt!
Boek

Ssst, de draak slaapt! ([2020])/ door Bianca Schulze, illustraties van Samara Hardy ; vertaling [uit het Engels]: Denise Bos

De rode draak is net gaan slapen. Laat haar alsjeblieft niet wakker worden! Maar dan moet de kok van het kasteel geen pannen laten vallen en moeten die ridders niet zo lawaaiig feest vieren. Kun je helpen? Interactief prentenboek met grappige kleurenillustraties en eenvoudige opdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De lezer wordt direct het verhaal ingetrokken als de ik-persoon vertelt dat de draak net naar bed is gebracht en vraagt om heel zachtjes te doen. Sla dus heel zachtjes de bladzijde om. Helaas maken de kok van het kasteel en de lawaaiige ridders van hiernaast veel herrie. Jij moet er als lezer alles aan doen om de draak in slaap te houden: liedjes zingen, zachtjes aaien en zelfs het boek heen en weer wiegen. Zo wordt er gespeeld met de functie van het boek. Volg samen de rode kat en de drie muizen op elke pagina, zij laten je zien wat je moet doen in grappige kleurrijke illustraties. De vertekende personages met grote hoofden en dunne benen doen koddig aan. De rode draak met een klein hoofd en groot lichaam ziet er schattig uit. Maar als zij haar ogen open doet en alleen haar hoofd spreadvullend is te zien, is het best spannend wat er gaat gebeuren. De tekst is wisselend van grootte en stijl, zodat je deze dynamisch kunt voorlezen, de geluiden kunt nabootsen of zelfs kunt meezingen. Een spannend interactief bedtijdverhaal dat jonge kinderen zeker zal aanspreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045325576

Titel Ssst, de draak slaapt!
Auteur Bianca Schulze
Secundaire auteur Samara Hardy ; Denise Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Amersfoort] : BBNC uitgevers, [2020]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Don't wake the dragon. - Clever-Media-Group LLC, 2019
ISBN 9789045325576
PPN 425829022
Genre sprookjes
Thematrefwoord Slapen ; draken
Taal Nederlands