Het voedselbos
Boek

Het voedselbos vier seizoenen Ketelbroek ([2020])/ Mac van Dinther, fotografie Henk Wildschut ; beeldredactie Philip Stroomberg en Henk Wildschut

Het wel en wee van voedselbos Ketelbroek (bij Groesbeek) werd een jaar lang in woord en beeld gevolgd, met aandacht voor de mogelijkheden van een voedselbos als vorm van duurzame landbouw.

Aanwezigheid

Recensie

Een voedselbos is een aangeplant, gelaagd bos met eetbare planten, bomen en struiken, gericht op duurzame voedselproductie. Het wel en wee van voedselbos Ketelbroek (bij Groesbeek) werd een jaar lang gevolgd door Volkskrant-journalist Mac van Dinther. De artikelen die hier het gevolg van waren, zijn in dit boek bijeengebracht. Het geheel is aangevuld met o.a. 'portretjes' van de aanwezige planten, beschrijving van een aantal restaurantgerechten, gebaseerd op wat het bos voortbrengt, en een nabeschouwing over de voor- én nadelen van voedselbossen. Op prettig leesbare wijze vervlecht de auteur gedachten en meningen over het fenomeen voedselbos in zijn observaties van de seizoenen in Ketelbroek. Ook doet hij verslag van gesprekken met verschillende deskundigen, waarbij ook andere voedselbossen, in Nederland en daarbuiten, ter sprake komen. De illustraties (kleurenfoto's) tonen o.a. verschillende planten in een opvolgende seizoenenreeks. Lezers die zich willen oriënteren op alternatieve methoden voor voedselproductie zullen met interesse lezen over dit Nederlandse voedselbos.

Specificaties

Nederlands | 9789057594328 | 173 pagina's

Titel Het voedselbos : vier seizoenen Ketelbroek
Auteur Mac van Dinther
Secundaire auteur Henk Wildschut ; Philip Stroomberg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Podium, [2020]
Overige gegevens 173 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Een eerdere versie van deze stukken verscheen in de Volkskrant
ISBN 9789057594328
PPN 426483022
Rubriekscode 632.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Biologische landbouw
Trefwoord Groesbeek
Biologische Tuinbouw
Biologische Landbouw
Bossen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Landbouw