Langs de wegen naar de hel
Boek

Langs de wegen naar de hel reisgids en verslag van het bezoek aan acht concentratiekampen in Europa ([2020])/ Michèl Admiraal, eindredactie Roelof Broekman

Recensie

Uit persoonlijke interesse besluit de auteur om een aantal concentratiekampen te bezoeken. Allereerst gaat hij naar het bij Berlijn gelegen Sachenhausen en naar het Dokumentationszentrum Topographie des Terrors en het Haus der Wannsee-Konferenz. In 2003 gaat hij met zijn 81-jarige vader naar Dachau, Mauthausen, Auschwitz, Theresienstadt, Dora-Mittelbau en Buchenwald. Van ieder concentratiekamp is een plattegrond opgenomen en geeft hij de kille cijfers van de verschrikkingen die daar plaatsvonden. Bovendien heeft hij onder andere aandacht voor het bombardement op Dresden en voor de bouw van de V1 en V2. Tussendoor vertelt hij over hun ervaringen tijdens hun eigenlijk te korte zevendaagse reis, waardoor ze vaak te haastig moesten rond kijken. Tot slot gaat hij met zijn nieuwe vrouw in de Vogezen kijken bij Natzweiler-Struthof. Over ieder kamp geeft hij goed gedocumenteerde informatie, vaak aangevuld met minder bekende feiten. Met enkele zwart-witfoto's. Achterin staat een uitnemende begrippenlijst, een namenlijst en een bronnenlijst. Wie korte informatie zoekt over Duitse concentratiekampen, kan hier prima terecht.

Specificaties

Nederlands | 9789493133006 | 223 pagina's

Titel Langs de wegen naar de hel : reisgids en verslag van het bezoek aan acht concentratiekampen in Europa
Auteur Michèl Admiraal
Secundaire auteur Roelof Broekman
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Castricum] : De Koningsboekerij, [2020]
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493133006
PPN 425242005
Rubriekscode 928.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Concentratiekampen ; Sachsenhausen (concentratiekamp) ; Dachau (concentratiekamp) ; Mauthausen (concentratiekamp) ; Auschwitz (concentratiekamp) ; Theresienstadt (concentratiekamp) ; Dora-Mittelbau (concentratiekamp) ; Buchenwald (concentratiekamp) ; Natzweiler-Struthof (concentratiekamp)
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Concentratiekampen