Lieve meid
Boek

Lieve meid ([2020])/ An Swerts & Eline van Lindenhuizen

De opa van Katrien herinnert zich veel dingen uit zijn kindertijd nog heel goed. Maar verder vergeet hij steeds meer. Katrientje helpt haar opa zo goed als ze kan. Vierkant prentenboek over dementie en ziekte van Alzheimer, met kleurenillustraties en een informatief deel, om voor te lezen en over te praten. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit prentenboek in de serie 'Pleister' behandelt het thema dementie en de ziekte van Alzheimer. De opa van Katrien heeft een speelgoedwinkel. Al snel in het verhaal blijkt dat opa veel vergeet. Over een gebeurtenis in het verleden kan hij nog tot in detail vertellen, maar wat hij enkele minuten geleden deed is hij soms zo maar kwijt. Katrien probeert op een lieve en slimme manier met de ziekte van opa om te gaan. Deze serie beoogt ingrijpende ziektebeelden begrijpelijk te maken voor jonge kinderen. In vorige delen waren dat onder meer een bipolaire stoornis in 'Een bloem van een tante' (2019) en faalangst in 'Oeps, ik liet de citroentaart vallen' (2019). De boeken hebben een vaste structuur. Het voornaamste is het verhaal, geïllustreerd met paginagrote waterverfillustraties in vrij zachte kleuren. Aan het eind volgen een gedicht, een spelletje en/of een liedje. Tenslotte is er een informatief gedeelte voor volwassenen en ervaringsverhalen van patiënten en familieleden. Dit prentenboek biedt een handvat om dementie in de familie aan een jong kind uit te leggen en erover in gesprek te gaan. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044838497

Titel Lieve meid
Auteur An Swerts
Secundaire auteur Eline van Lindenhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 38 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: Pleister, over dementie - Omslag vermeldt: Clavis informatief - Tekst: An Swerts/illustraties: Eline van Lindenhuizen
ISBN 9789044838497
PPN 427129664
Rubriekscode 606.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dementie; Kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dementie

Relaties/Serie

Pleister
Boek

Pleister (2018-...)

vol.
Uitgeleend