De wierookmeester
Boek

De wierookmeester (februari 2020)/ scenario Jean-François Di Giorgio, tekeningen Vax ; inkleuring Stephane Paitreau ; vertaling [uit het Frans]: Studio K

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Het gebeurt steeds vaker dat van een goed lopende stripserie delen uitkomen waarin de jeugd van de hoofdpersoon het onderwerp is. Zo ook hier. In dit tweede deel krijgt de jonge leerling-samoerai Takeo te maken met Tsuhiganô's, grote kwaadaardige monsters die de mensen bedreigen. Er is aandacht voor zijn opleiding tot onvervaarde krijger en daarnaast komt er een meisje op zijn pad dat een geweldige zwaardvechtster is. Voeg er nog een geheim genootschap aan toe van kwaadaardige lieden die zich door een bepaald gif tot griezelige monsters ontpoppen en je hebt een boeiend scenario. De wierookmeester uit de titel speelt een kleine, maar belangrijke rol. Het geheel leidt tot een prima, aardig spannend, soms keihard verhaal, wat je ook mag verwachten van Jean-François Di Giorgio, die immers het scenario van alle eerdere delen schreef. De realistische tekeningen van Vax voldoen uitstekend en daar heeft de prima inkleuring van Stephane Paitreau zeker aan bijgedragen. Alles bij elkaar een uitnemend tweede deel van deze afgeleide serie, het vervolg op 'Takeo' (2018)*.

Specificaties

Nederlands | 9789463940917 | 48 pagina's

Titel De wierookmeester
Auteur Vax"
Secundaire auteur Jean-François Di Giorgio ; Stéphane Paitreau
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, februari 2020
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Naar de reeks Samoerai gecreëerd door Jean-François Di Giorgio en Frédéric Genêt - Vertaling van: Le maître des encens. - Éditions Soleil, (c)2019. - (Samurai origines)
ISBN 9789463940917
PPN 427661331
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Japan ; Samoerai
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Samoerai origine
Boek

Samoerai origine (2018-...)

vol. 2
Uitgeleend
Vax"
Cogitatio
Boek

Cogitatio (2007-...)

vol.
Uitgeleend