Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Alles om je heen heeft een naam
Boek

Alles om je heen heeft een naam ([2020])/ Yayo Kawamura

Welke dingen vind je allemaal in huis, en wat zie je in de tuin? Wat wil je later worden en wat vind je lekker? Groot kartonnen aanwijsprentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen van honderenden voorwerpen en figuren, thematisch gerangschikt. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De titel zegt het eigenlijk al: alles heeft een naam. Dit grote aanwijsboek met glanzende hardkartonnen pagina's telt honderden woorden (meer dan de ruim 200 volgens de tekst achterop). Op een witte ondergrond staat een duizelingwekkende hoeveelheid voowerpen, steeds benoemd met lidwoord om aan te geven wat het is. De kleine, kleurrijke tekeningen zijn duidelijk, per voorwerp één vrijstaande tekening, en ze staan per thema gesorteerd. Zo is er een pagina over voorwerpen in huis, in de tuin, iets verder weg en ook pagina's met allemaal dieren, voertuigen, leuke beroepen, lekkere dingen en over de vier seizoenen. De laatste dubbele pagina 'Dit ken ik allemaal', herhaalt alle eerdere voorwerpen in het klein, zonder tekst. Op iedere pagina kun je een mier zoeken, en er zijn nog enkele zoekopdrachtjes. Sommige woorden lijken erg moeilijk voor de doelgroep, zoals basilicum, coloradokever, thermometer en accordeon. Een leuk boek dat uitnodigt tot samen kijken, benoemen en praten. Omdat de woorden voorzien zijn van lidwoord is het boek ook geschikt voor oudere (anderstalige) kinderen als hulpmiddel om de taal te leren. Met losse dubbelzijdig bedrukte poster*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463337557

Titel Alles om je heen heeft een naam
Auteur Yayo Kawamura
Type materiaal Boek
Uitgave Veghel : ImageBooksTM, [2020]
Overige gegevens 15 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm - poster
Annotatie Vertaald uit het Duits - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2016 - Vertaling van: Das alles sind Bilder und Wörter. - Münster : Coppenrath Verlag, (c)2019. - Oorspronkelijke uitgave: (c)2015
ISBN 9789463337557
PPN 424550598
Thematrefwoord Aanwijsboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aanwijsboeken