Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Een rots boven je hoofd
Boek

Een rots boven je hoofd (2020)/ tekst Christophe Arleston, tekeningen Jean-Louis Mourier ; inkleuring Claude Guth ; vertaling [uit het Frans] Mariella Manfré

Aanwezigheid

Recensie

Als er één scenarioschrijver van stripverhalen is met een ongebreidelde fantasie, dan is het wel Christophe Arleston. Van de vele series van zijn hand die zich op de merkwaardige planeet Troy afspelen, is die rond de daar levende trollen wel de meest amusante. In dit 24e deel wordt hun dorp bedreigd door een enorme vuurbal. Met haar kracht weet Waha, het mensenmeisje dat bij de trollen is opgegroeid, de tijd stil te zetten zodat het gevaar tijdelijk is opgeheven. Het kleine trollenmeisje Tyneth, de klunzige tovenaar Waderëh en Waha zijn de enigen die niet getroffen zijn door de tijdstilstand. Waha en Tyneth gaan op zoek naar een sneeuwdraak die de vuurbal kan doven. Daardoor komen zij terecht in een skioord waar ze ook oude bekenden tegenkomen. Na veel amusante momenten weten zij de draak zover te krijgen dat hij hen meeneemt naar het trollendorp om daar het vuur te doven. Een heel vermakelijk stripverhaal dat leuke persiflages biedt op zaken waar wintersporters mee te maken hebben. De kleurrijke tekeningen van Mourier en de prima vertaling maken het album af. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Ruw talent!' (2019)*.

Specificaties

Nederlands | 9789088865695 | 46 pagina's

Titel Een rots boven je hoofd
Auteur Jean-Louis Mourier
Secundaire auteur Christophe Arleston ; Claude Guth ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Oosterhout] : Uitgeverij L, 2020
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Beeldverhaal - Vertaling van: Un caillou sur la tête. - Éditions Soleil, (c)2019. - (Trolls de Troy ; tome 24)
ISBN 9789088865695
PPN 42753478X
Genre stripverhaal - science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Trollen van Troy
Boek

Trollen van Troy (2008-...)

vol. bk. 24
Uitgeleend
Jean-Louis Mourier