All of us
DVD

All of us ([2020])/ written & directed by Willem Wallyn

Vier personen met terminale kanker komen terecht in een zelfhulpgroep, die onder leiding staat van een onervaren therapeute. Een van de patiënten is een huisvrouw, die wil dat haar jongere zus haar rol als echtgenote en moeder overneemt.

Recensie

Tragikomedie van de Belgische regisseur Willem Wallyn die zich na zijn eerste speelfilm 'Film 1' (1999) vooral bezighield met scenarioschrijven. Vier personen met terminale kanker komen terecht in een zelfhulpgroep, die onder leiding staat van de onervaren therapeute Els (Barbara Sarafian). Een van hen is huisvrouw Cathy (Maaike Neuville). Cathy heeft haar familie niet over haar ziekte verteld, maar ze heeft wel een plan. Ze weet dat haar man (Tom Vermeir) haar bedriegt met haar jongere zus Vicky (Delfine Bafort) en wil nu dat deze haar rol als echtgenote en moeder overneemt. Vicky ziet dat helemaal niet zitten. Ook Els heeft haar eigen problemen, ze worstelt met haar scheiding. Robin Broos (De Morgen 7-1-'20): '(...) Ook de afzonderlijke verhalen komen te weinig tot uiting door de structuur. (...) Jammer, want de vier kankers weten zo nog weinig te raken. Wallyn maakte een prima tv-film, maar met deze cast kon het véél meer zijn. (...)' Sven De Schutter (kutfilm.be): '(...) het ensemble dat we hier aan het werk zien, is redelijk weergaloos. (...) Wallyn weet precies op welke knopjes te drukken, maar gaat nooit in emotionele overdrive. (...) toegankelijke, rake cinema voor volwassenen (...)'.

Specificaties

Nederlands | 5407003482188

Titel All of us
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Willem Wallyn ; Maaike Neuville ; Barbara Sarafian
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (112 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Maaike Neuville, Barbara Sarafian, Joke Devynck, Bruno Vanden Broucke. - Nederlands gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: België : W2 & Artémis Productions, (c)2019
ISBN 5407003482188
PPN 427677459
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Kanker
Taal Nederlands