Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
If Beale Street could talk
DVD

If Beale Street could talk ([2019])/ written for the screen and directed by Barry Jenkins

New York jaren zeventig. Terwijl een Afro-Amerikaanse jongeman in afwachting van de rechtszaak in de cel zit na een valse beschuldiging van verkrachting, doen zijn zwangere vriendin en haar familie er alles aan zijn onschuld te bewijzen.

Recensie

Amerikaans drama (2018) van Barry Jenkins (Moonlight). Verfilming van de roman (1974) van James Baldwin over het leven van Afro-Amerikanen in Harlem in de jaren 70. Met KiKi Layne, Stephan James (21 Bridges, Race) en Regina King (Ray). Een jongeman wordt ten onrechte beschuldigd van verkrachting en zit in afwachting van de rechtszaak in de cel. Zijn zwangere vriendin en haar ouders doen er alles aan om zijn onschuld te bewijzen. Beoordeling IMDb: 7,1. Berend Jan Bockting (Volkskrant 13-2-'19): 'gevoelig, zwaarbeladen, vernieuwend en vooral gedurfd (...) De grens tussen genieten van de filmische brille van de romantische flashbacks - theatraal uitgelicht, vol sensuele close-ups en slowmotion - en ergernis over de zwaar aangezette toon van haast iedere gebeurtenis, is vermoedelijk dun' (4 sterren). Dana Linssen (NRC 12-2-'19): 'zowel een sociale schets vermomd als liefdesgeschiedenis, als een liefdesverhaal in de schaduw van zijn tijd' (4 sterren). Jelle Fastenau (Filmtotaal 13-2-'19): 'prachtig gestileerde adaptatie van James Baldwins roman (...) Met man en macht proberen Tish en Fonny te vechten tegen een systeem waar onmogelijk van te winnen valt. Die onrechtvaardigheid steekt, maar tegelijkertijd blijft Jenkins' portret even hoopvol als hartverscheurend' (4,5 sterren).

Specificaties

Engels | 8713045249892

Titel If Beale Street could talk
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Barry Jenkins ; Stephan James ; Kiki Layne ; James Baldwin
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment One, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 120 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Gebaseerd op een roman van James Baldwin - Acteurs onder anderen: KiKi Layne, Stephan James, Regina King. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands, Engels of Frans - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Plan B Entertainment, (c)2018 - Bevat ook onder andere: Audiocommentaar van regisseur Barry Jenkins ; Verwijderde scènes ; Poetry in motion
ISBN 8713045249892
PPN 427810264
Genre roman over het rassenvraagstuk
Thematrefwoord Racisme ; Verenigde Staten; 1971-1980
Taal Engels