Sonic the Hedgehog
DVD

Sonic the Hedgehog ([2020])/ directed by Jeff Fowler

Sonic sluit vriendschap met de vriendelijke sheriff Tom Wachowski. Kunnen ze samen Dr. Robotnik verslaan? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het regiedebuut van Jeff Fowler is een live-actionfilm met een geanimeerde hoofdpersoon, gebaseerd op de populaire Sega gamefranchise 'Sonic the hedgehog'. Sonic is een egel die op een jongen lijkt. Hij heeft knalblauw haar, rode hardloopschoenen en kan supersnel rennen. Wanneer Sonic zijn planeet Mobius moet verlaten komt hij terecht op aarde in het stadje Green Hills, Montana. Als hij per ongeluk een stroomstoring veroorzaakt, stuurt de regering slechterik Dr. Robotnik (Jim Carey) op hem af om hem te vangen. De eenzame Sonic sluit vriendschap met de vriendelijke sheriff Tom Wachowski (James Marsden), maar kunnen ze samen Dr. Robotnik verslaan? De recensenten geven 2-3 sterren. Kidsweek (13-2-'20): '(...) Er zitten veel leuke vondsten in. Als Sonic even energie teveel heeft, gebruikt hij bijvoorbeeld de wasmachine als tredmolen om hard te lopen. Ook liefhebbers van actie- en achtervolgingsscènes komen aan hun trekken. Doctor Robotnik zet supersnelle, hypermoderne voertuigen vol snufjes in om Sonic te pakken te krijgen. (...)' Eric Le Duc (Telegraaf 13-2-'20): '(...) Het egeltje kreeg een gelikte, digitale restyling en ook zijn plotse, menselijke trekjes zijn geestig. (...) Maar hoe innemend de tegendraadse Sonic ook is, het is Jim Carrey die de show steelt. (...)' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083212278

Titel Sonic the Hedgehog
Uniforme titel Sonic
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jeff Fowler ; James Marsden ; Jim Carrey ; Ben Schwartz
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: James Marsden, Jim Carrey, Tika Sumpter. - Stemacteur: Ben Schwartz. - Engels gesproken, ondertiteld in 5 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Original Film, (c)2020 - Alternatieve titel: Sonic - Bevat extra's, onder andere: Verwijderde scènes en bloopers ; Building Robotnik with Jim Carrey
ISBN 5053083212278
PPN 427647509
Genre science-fiction
Taal Engels