Kraken, kapen en vlammende pijlen
Boek

Kraken, kapen en vlammende pijlen (juli 2020)/ Robert Muchamore, vertaald [uit het Engels] door Pim Lammers

Robin (12) en zijn halfbroer Kleine John (16) willen wraak nemen op crimineel Gisborne, die ervoor gezorgd heeft dat hun vader onterecht in de gevangenis is beland. Ze vluchten naar het levensgevaarlijke Sherwoodbos. Van daaruit probeert Robin het corrupte regime in Locksley te bestrijden. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Locksley, welvarende stad van weleer, is veranderd in een troosteloze en naargeestige stad die hardhandig geregeerd wordt door crimineel Gisborne. De politie is corrupt en speelt onder één hoedje met dit heerschap. Als de vader van Robin (12) na een valse beschuldiging in de gevangenis terechtkomt, nemen hij en zijn halfbroer Kleine John (16) wraak op Gisborne. De twee broers slaan op de vlucht naar het levensgevaarlijke Sherwoodbos. Ze verliezen elkaar uit het oog. Kleine John ontmoet sheriff Marjorie en ontdekt een familiegeheim. Ondertussen zet Robin zijn gevecht door tegen deze corrupte bende. De drie woorden op de achterflap - actie, avontuur en overleven - zijn inderdaad de sleutelwoorden. Gewelddadige scènes komen voor, maar zijn prima gedoseerd in dit door Pim Lammers goed vertaalde boek. Het verwijst naar het oorspronkelijke verhaal van de gelijknamige middeleeuwse held en kent diverse subtiele verwijzingen (boogschieten, plaats van handeling en het stelen van de rijken). Aantrekkelijk verhaal, ook voor lezers in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Met open einde omdat er een of meerdere vervolgdelen gepland zijn. De auteur is o.a. bekend van de Cherub-serie. Op de schutbladen een landkaart van Sherwood en omgeving. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850308 | 272 pagina's

Titel Kraken, kapen en vlammende pijlen
Auteur Robert Muchamore
Secundaire auteur Pim Lammers ; Tony Fleetwood
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, juli 2020
Overige gegevens 272 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Map Tony Fleetwood - Vertaling van: Hacking, heists & flaming arrows. - London : Hot Key Books, (c)2020. - (Robin Hood ; 1)
ISBN 9789463850308
PPN 425986500
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Helden ; Broers ; Wraak ; Overleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Robin Hood
Boek

Robin Hood (2020-...)

vol. 1
Uitgeleend
Robert Muchamore