De klassieke wereld in 100 woorden
Boek

De klassieke wereld in 100 woorden (2020)/ Clive Gifford, met tekeningen van Gosia Herba ; vertaald [uit het Engels] door Imme Dros

Wist je dat Romeinen zich wasten in openbare badhuizen? En dat pankration, een combinatie van worstelen en boksen, de wreedste en populairste sport was? Bevat korte teksten over 100 thema's rond het leven van de oude Egyptenaren, Foeniciërs, Minoërs, Grieken en Romeinen. Met grote gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze verzorgde, rijk geïllustreerde uitgave maken kinderen kennis met vijf oude beschavingen rond de Middellandse Zee, gerangschikt op tijdperk: Egyptenaren, Foeniciërs, Minoërs, Grieken en Romeinen. De auteur gebruikt honderd steekwoorden die verwijzen naar een plaats, persoon, monument, voorwerp, idee, uitvinding of gebeurtenis, teneinde een beeld te schetsen van de klassieke wereld. De focus ligt op de Egyptische, Griekse en Romeinse geschiedenis met elk rond de dertig onderwerpen, tegenover een minimale selectie bij de Foeniciërs en Minoërs van vier en drie thema's. Sommige thema's komen in meerdere beschavingen voor, aangegeven met een symbool bovenaan de pagina. De opbouw is prettig en overzichtelijk: één thema per pagina, omschreven in honderd woorden en aangevuld met een kunstzinnige gestileerde illustratie in enkele steunkleuren. De teksten zijn beknopt en vrijwel accuraat; woord en beeld vormen een geheel. Het keurig verzorgde boek sluit af met een tijdlijn, de klassieke wereldkaart, een woordenlijst, register en verwijzingen naar boeken, websites en musea. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045124841 | 110 pagina's

Titel De klassieke wereld in 100 woorden
Auteur Clive Gifford
Secundaire auteur Gosia Herba ; Imme Dros
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2020
Overige gegevens 110 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The ancient world in 100 words. - London : Quarto Publishing plc, 2019
ISBN 9789045124841
PPN 426381297
Rubriekscode 922
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oudheid ; Egyptische Oudheid ; Griekse Oudheid ; Romeinse Oudheid ; Minoische cultuur ; Fenicië
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Oudheid