Oet en Drap
Boek

Oet en Drap een verhaal over holbewoners (2020)/ Alastair Chisholm, met illustraties van David Roberts ; vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Holbewoner Drap vindt zichzelf beter dan Oet want zijn grot is groter. Maar Oet wil de beste zijn! Drap en Oet verzamelen steeds meer spullen, totdat Drap een vliegtuig heeft en Oet een raket en een computer. Hoe lang kan dat goed gaan? Prentenboek met tekeningen in sobere kleuren en tekst in expres gebrekkig Nederlands. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oet en Drap zijn holbewoners. De grot van Drap is groter dan die van Oet, dus is hij de beste, vindt hij. Maar dan heeft Oet water, vervolgens heeft Drap vuur. De competitie gaat door. Oet heeft een stoel, Drap heeft een bed. Oet heeft een huis, paarden, een auto, wolkenkrabbers, een telefoon. Drap heeft een kasteel, een locomotief, een luxe boot, enz.. De spullen stapelen zich heel hoog op, totdat het zoveel wordt, dat door een enkel rietje van goud en een rietje van zilver alles in elkaar stort. Ze zijn weer terug bij af. Dan zien ze een mooie rots, die ze samen delen. De boodschap is helder: het hebben van heel veel spullen maakt een mens niet gelukkig. Prentenboek met grote kleurenillustraties in veelal bruintinten over telkens een dubbele pagina, met twee erg harige figuren als de nogal onsympathieke holbewoners Oet (oranje haar en bruine baard) en Drap (bruin haar en oranje baard). Korte voorleestekst op witte ondergrond, waarbij de dialoog tussen de twee holbewoners steeds in krom Nederlands is geschreven (bijvoorbeeld: 'Ik groter kasteel! Ik nu bouwen kasteel met torens!' riep Oet). Dit maakt het wellicht minder aantrekkelijk hoewel het past bij de personages en een creatieve voorlezer er vast goed mee uit de voeten kan. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025773182

Titel Oet en Drap : een verhaal over holbewoners
Auteur Alastair Chisholm
Secundaire auteur David Roberts ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 44 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Inch and Grub : a story about cavemen. - London : Walker Books Ltd., (c)2020
ISBN 9789025773182
PPN 426229142
Thematrefwoord Prehistorie ; Wedstrijden ; Delen ; Geluk ; Hebzucht
Taal Nederlands