Spiegeltje, spiegeltje
Boek

Spiegeltje, spiegeltje ([2020])/ Renata Bueno

Kun jij ook toveren met een spiegel? Plaats het bijgeleverde spiegelblad op de tekening en kijk wat er gebeurt. Zo zie je misschien een halve of juist een hele meloen, of verandert die gekke vorm in een cirkel. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurentekeningen en korte, prikkelende vragen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboek met een los bijgeleverde*, glimmend uitgevoerde bladzijde, die gebruikt kan worden als spiegel. Door deze haaks op de pagina te plaatsen, kunnen de afbeeldingen veranderd worden. Zo wordt een halfvolle boodschappentas omgetoverd in een volle of lege tas, ontstaan er nieuwe vormen of verandert een spin in een octopus. De plek waar de spiegel geplaatst wordt, bepaalt wat er tevoorschijn komt. Onder aan elke afbeelding staat een vraag die richting geeft aan de opdracht: 'Leeg of vol?' of 'Zie jij ook een cirkel?' De opdrachten zijn niet altijd gemakkelijk, maar experimenteren levert verrassende uitkomsten op. Waar het om gaat is de magie van symmetrie te ontdekken. Achter in het boek staan staat een pagina met zestien kleine afbeeldingen waarmee verder geëxperimenteerd kan worden. De illustraties bestaan uit eenvoudige, gestileerde afbeeldingen, met gebruikmaking van contourloze vlakken in felle kleuren. Uitnodigende uitgave voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002270871

Titel Spiegeltje, spiegeltje
Auteur Renata Bueno
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2020]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm - spiegel
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Ondertitel op omslag: Tover je mee met de spiegel? - 1995: Titelpagina vermeldt: tweede woord spiegeltje staat in spiegelschrift - Vertaling van: Miroir, miroir. - Montrouge : Bayard Éditions, (c)2019
ISBN 9789002270871
PPN 428444423
Thematrefwoord Symmetrie ; Spiegels
Taal Nederlands