Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Stoere Steffie en de tijdmachine
Boek

Stoere Steffie en de tijdmachine ([2020])/ Annemarie Bon, illustraties: Marja Meijer

Twee verhalen over Stoere Steffie, waarin ze ontdekt dat de buurman een tijdmachine heeft. In het tweede verhaal komt ze terecht in de tijd van de schilder Van Gogh en in de oertijd. Als dat maar goed gaat! AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bevat een nieuw én oud verhaal over het stoere meisje Steffie. In het nieuwe verhaal 'Stoere Steffie en de rare uitvinder' verdwijnt Steffies bal per ongeluk met een tijdmachine, en reist ze hem achterna. Ze komt terecht in de oertijd, waar ze de bewoners leert om speren te maken. En in 'Stoere Steffie op bezoek bij Van Gogh'*, dat in 2015 los verscheen, bewijst Steffie aan haar klasgenootje Said dat de tijdmachine echt werkt, door op bezoek te gaan in de tijd van Van Gogh. Hem drukt ze op het hart dat hij ooit héél beroemd zal worden, en als dank krijgt ze een schets van 'De aardappeleters' mee naar huis. Het boek verschijnt in de serie 'Leren lezen met Kluitman'. Steffie is een stoer, vriendelijk en slim meisje; een aansprekende hoofdpersoon die spannende avonturen beleeft. Over Steffie verscheen tegelijkertijd 'Stoere Steffie en de stinkende stad'**. Op ongeveer de helft van de dubbele pagina's is een kleurenillustratie te zien, die startende lezers ondersteunt en stimuleert om verder te lezen. Een avontuurlijk verhaal voor beginnnende lezers, met herkenbare en verrassende elementen en een stoer meisje als hoofdpersoon. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020677966

Titel Stoere Steffie en de tijdmachine
Uniforme titel Stoere Steffie en de rare uitvinder Stoere Steffie op bezoek bij Van Gogh
Auteur Annemarie Bon
Secundaire auteur Marja Meijer
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2020]
Overige gegevens 30, 30 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Bevat: Stoere Steffie en de rare uitvinder ; Stoere Steffie op bezoek bij Van Gogh. - (c)2015, @2015
ISBN 9789020677966
PPN 425880036
Genre avonturenroman - historische roman
Thematrefwoord Uitvindingen ; Tijdreizen ; Gogh, Vincent van
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leren lezen met Kluitman
Boek

Leren lezen met Kluitman (2014-...)

vol.
Uitgeleend