Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ik heb dyslexie
Boek

Ik heb dyslexie ([2020])/ Ellen Westerveld, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Roel Brugler/HH, Koos Busters/NBB, Alamy/Imageselect, Shutterstock, Erik van 't Woud/HH, Picture Alliance/Lineair, Age Fotostock, Kim Fotografeert/Margo Wijnberg Logopedie & Dyslexie, iStock, Lexima ; tekening Peter FitzVerploegh

Kinderen die dyslexie hebben, vinden lezen en spellen moeilijk. Hoe komt dat en wat kun je eraan doen? Met kleurenfoto's en een enkele tekening. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat betekent het voor iemand om dyslexie te hebben, wat veroorzaakt dyslexie en wat is er aan te doen? In zeven hoofdstukken wordt verteld wat dyslexie is, hoe je dyslexie kunt herkennen en ook dat het niet betekent dat je dom bent als je dyslexie hebt. Ook worden er voorbeelden van bekende mensen genoemd de dyslexie hebben, zoals tv-kok Jamie Oliver en schrijver Jacques Vriens. De korte teksten, die in korte alinea's met titelkopje staan, zijn prettig leesbaar en goed afgestemd op de doelgroep. Bij elk hoofdstuk is een kleurenfoto en her en der staan tekeningen bij de tekst ter verduidelijking. Deel uit de serie 'Junior informatie'* voor het Documentatiecentrum; sinds ruim een jaar verschijnen de delen in hardcover en in een iets groter formaat met meer ruimte voor het beeld. Achterin staat een woordenlijst, waarin de woorden duidelijk worden uitgelegd. En er worden tips gegeven voor andere boeken die een verband hebben met het onderwerp en links. Een van de weinige jeugdboeken over dyslexie. Vanaf 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417075 | 23 pagina's

Titel Ik heb dyslexie
Auteur Ellen Westerveld
Secundaire auteur Ida Schuurman ; Peter FitzVerploegh
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Met literatuuropgave
ISBN 9789463417075
PPN 427496101
Rubriekscode 464.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dyslexie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Dyslexie

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 93
Uitgeleend