Verlegen Vera
Boek

Verlegen Vera ([2020])/ tekst van Lucy Rowland, met illustraties van Paula Bowles ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Mariella Manfré

Heksje Vera praat heel weinig want ze is erg verlegen. Als er een nieuw heksje in de klas komt, worden Vera en Floor ook zonder woorden al gauw vriendinnen. Samen oefenen ze toverspreuken. Zal Vera de juiste woorden zeggen als het spannend wordt tijdens de wedstrijd? Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Heksje Vera zegt graag zo weinig mogelijk. Want als ze het probeert, blijven de woorden plakken als lijm. Als er een nieuw heksje op school komt, wordt Vera zonder er woorden aan vuil te maken vriendinnen met deze Floor. Maar soms heb je toch echt woorden nodig, zeker bij een wedstrijd met toverspreuken. Zal Vera op tijd iets zeggen om Floor te redden als die in de problemen komt? Dit verhaal onderzoekt de kracht en noodzaak van woorden, en laat zien dat verlegenheid je niet altijd in de weg hoeft te zitten en overwonnen kan worden. Vaak vullen de prenten een spread, soms wordt een paginavullende illustratie gecombineerd met kleine afbeeldingen op de tegenoverliggende pagina. In schreefletters staan de teksten erover of ernaast afgedrukt. De heksjes en hun omgeving zijn in een beperkt kleurenpalet getekend en geschilderd (krijt en verf), wat ze een heel eigen sfeer geeft. Bijzonder expressief zijn in enkele lijnen de gezichtsuitdrukkingen neergezet, waarbij de grote ogen opvallen. Grappige details maken de heksenwereld af en vertellen kleine beeldverhaaltjes naast het grote verhaal. vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051167986

Titel Verlegen Vera
Auteur Lucy Rowland
Secundaire auteur Paula Bowles ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Wanda's words got stuck. - Nosy Crow Ltd, (c)2020
ISBN 9789051167986
PPN 424909200
Genre sprookjes
Thematrefwoord Verlegenheid ; Heksen ; Taal ; Vriendschap ; Schoolleven
Taal Nederlands